Schateiland Zeumeren binnenspeeltuin

Schateiland Zeumeren binnenspeeltuin

Gisteren zag ik Schateiland Zeumeren bij Reis-liefde langskomen. Daar wilde ik altijd al eens heen, bedacht ik me en nu is onze jongste oud genoeg. We zijn er de hele dag geweest. Ik kon veel lezen en de kinderen hebben er heerlijk gespeeld.

Schateiland Zeumeren waar is het?

Schateiland Zeumeren is wel echt een binnenspeeltuin 2.0. Groot, veel speelruimte en alles in het zand. De akoestiek is dan ook een stuk beter dan in de plastic binnenspeeltuinen. Schateiland bevind zich op het terrein van Leisurelands op recreatiegebied Zeumeren, een groot meer met ook allerlei speeltoestellen. Ik zie mezelf daar al suppen terwijl de kinderen binnen spelen en manlief een boekje leest ;). Je betaalt dan ook een bedrag voor het parkeren, maar daarmee kun je ook meteen het water in. Tot 1 mei betaal je €3,-. Het ligt in de buurt van Amersfoort, Barneveld en Voorthuizen.

De prijzen

Je betaalt iets meer voor een kaartje dan bij een “gewone” binnenspeeltuin, ook als volwassene, maar je krijgt wel echt waar voor je geld. Een tip is om de kaartjes online te bestellen, dan is er per kaartje €1,- korting, bekijk het hier. Ik begreep ook dat er veel schoolreisjes naartoe vertrekken, net als naar Oud Valkeveen en dat snap ik wel. Het is overzichtelijk, veel ruimte om te spelen, maar de kinderen kunnen er niet uit. Je vindt ze altijd wel weer terug, zeker als je een centraal punt afspreekt. Ook kinderfeestjes worden er volop gevierd. Eten en drinken mag je niet meenemen, maar ook die prijzen zijn goed te doen. Ze hadden bij onze komst een speciaal tarief voor een krentenbol en een broodje gezond. Die later ook uitverkocht bleek vanwege het succes.

Tip: bij de ANWB krijg je (als je lid bent) een fijne korting op de ticketprijs, bekijk het hier

Wat is er te doen?

De kinderen kunnen echt aan alle kanten spelen bij Schateiland Zeumeren. Er is een groot buitendeel bij het strand, waar we niet eens zijn geweest. Ze speelden al zo heerlijk binnen! Er was ook een jungledeel in de speeltuin die nu niet open was, maar die hebben ze echt niet gemist. Bij binnenkomst zag je meteen al het deel voor jongere kinderen, peuters, maar onze dochter van net vier speelde hier ook graag in haar eentje. Voor mij was het favoriete deel het kasteel met de zandafgraving. Daar konden de kinderen goud zoeken, met water spelen, maar ook in het kasteel klimmen. Ik zat daar dichtbij aan een tafel, er was echt voldoende ruimte om een plekje te bemachtigen.

De kinderen zelf waren het meeste bij het deel achterin te vinden. Hier kon je naar boven klimmen en over de netten te lopen. Beneden waren allerlei speelplekken met ook trampolines en een luchtkasteel. Hier was ik ze wel snel kwijt, want als ik beneden liep, waren zij net boven en andersom. Boven stonden dan wel weer relaxte stoelen om fijn te zitten en een boekje te lezen.

Eten en drinken

Voor kinderen waren er pannenkoeken, tosti’s en natuurlijk frietjes. Ook zijn er wat gezondere keuzes, zoals een wrap met kip, broodje gezond, broodje bal, etc. Wel veel vlees dus, een tip om ook wat vegetarische opties toe te voegen. O, de koffie, voor mij erg belangrijk, was goed heet en sterk, echte bonen dus :).

Shows

Schateiland Zeumeren binnenspeeltuin

Onze dochter vond de shows met de piraten erg leuk! In de eerste show kon ze mee dansen, de tweede show was eerst een toneelstukje en vervolgens mochten ze op verschillende plekken schatzoeken. Hier raakte ze niet over uitgepraat.

Wij komen hier zeker terug, ook als het mooi weer is en we erna of ervoor naar het strandje kunnen.