Pas geleden werd de moeder van Malou 60 jaar en ze wilde met haar dochter Nomi iets leuks maken om aan haar te geven. Ze besloot een schilderij met handafdruk te maken. 

Schilderij met handafdruk

Nomi vindt verven heel erg leuk, maar ‘gewoon’ een beschilderd canvasje vond ik niet zo leuk om te geven. Daarom besloot ik om er een afdrukje van Nomi’s hand op te zetten. Het was de bedoeling dat haar handje in een hartje kwam te staan, maar door Nomi’s enthousiasme is dat niet helemaal gelukt. Uiteindelijk vind ik het schilderijtje toch best leuk geworden.

handje verf

We begonnen met een handafdruk. Nomi is bijna 2 en ik wist niet of ze goed zou snappen wat de bedoeling was, dus ik liet het haar eerst op een papiertje proberen. Ik deed de verf op haar handje, en zij sloeg haar hand op het papier. Dat ging prima, en ook op het canvasje lukte het.

De handafdruk moest eerst drogen, maar Nomi wilde natuurlijk verder met verven. Ik liet haar een schilderijtje maken op een papiertje, en toen de handafdruk droog was gingen we verder. Het was de bedoeling dat het handje in een hartje zou komen te staan. Ik knipte een hartje uit en ik plakte het op het canvasje.

In plaats van op het canvasje, begon Nomi op het hartje te verven. Ook prima, en vrij snel kreeg het canvasje ook wat kleur.

Nomi vond het heel leuk om te doen en het leek heel goed te gaan, totdat ze ontdekte dat ze het hartje eraf kon halen..

verven met dreumes

Met haar ene hand trok ze het hartje eraf en meteen ging ze met haar kwast over de handafdruk. Binnen een paar seconde zat er zowel blauwe, rode als gele verf op het handje en het schilderijtje ging er toch iets anders uitzien dan wat de bedoeling was. Ik besloot Nomi met de lichte kleuren te laten verven, zodat het handje wel zichtbaar zou blijven.

Het schilderijtje is dus niet geworden zoals ik het had bedacht, maar ik vind hem toch best leuk geworden. Nomi heeft zich heel goed vermaakt en ze was hartstikke trots!