schoen zetten in de klas

Schoen zetten in de klas

Schoen zetten in de klas is altijd een bijzonder moment samen met de kinderen. Vorig jaar was het extra speciaal. 

Vorig jaar had ik wat je een bewerkelijke groep kunt noemen. Het was hard werken om de rust in de klas te houden, zeker in de Sinterklaastijd. Ze keken al weken uit naar het schoen zetten in de klas.

Schoen zetten in de klas

De kinderen waren goed voorbereid, met een aftelkalender lieten we zien wanneer het schoen zetten mocht en in een video vertelde Sinterklaas zelf wanneer het was.

De hele dag waren de kinderen in rep en roer: aan het eind van de dag mogen we onze schoen zetten!

Een gejuich steeg op toen ik vertelde dat nu het moment was. Sneller dan ooit werden de gymschoenen uit de tassen gehaald en in de huishoek, bij onze open haard, neergezet.

Bekijk ook: ZELF IN TE VULLEN AFTELKALENDER SINTERKLAAS 2016

Samen zingen

De kinderen kropen allemaal heel knus bij elkaar. Iedereen, ook de kinderen die dat anders een beetje lastig vonden. Een plekje vinden ging voor iedereen in keurig overleg, ze hadden er geen hulp van mij bij nodig.

25 paar ogen keken me verwachtingsvol aan. Wat zou er nu gebeuren?

Ik vroeg aan de kinderen wat we moesten doen bij het schoen zetten. ‘Liedjes zingen natuurlijk!’ Ik zette ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en ‘Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje’ in en iedereen zong mee. Het klonk fantastisch. Wat een aandacht, wat een betrokkenheid! Een warme gloed steeg vanuit mijn buik naar boven.
Na drie liedjes vond ik het wel klaar. Tijd om naar huis te gaan.

Nog meer liedjes!

‘Aaaah. Juf, kunnen we niet nog meer liedjes zingen?’ De kinderen voelden dit speciale moment ook en deelden het met me. Dus zongen we nog wat liedjes. Minstens zo mooi als de drie eerdere liedjes. Langzaam kropen de kinderen dichter tegen me aan. We werden een geheel, een zingende massa met een warm gevoel in ons buik.

Schoencadeautjes

De volgende dag waren de kinderen heel blij, er zat een cadeau in hun schoen! Gelukkig viel het in de smaak, want het is elk jaar weer een zoektocht. Wat zijn nou de leukste schoencadeautjes? Ik ben benieuwd wat Sinterklaas dit jaar weer brengt ;).

Tips: LEUKE SCHOENCADEAUTJES

Elk jaar tijdens het schoen zetten denk ik vast terug aan dat ene speciale schoen-zet-momentje.

Uitgelichte foto:  Shutterstock

Banner gesponsord blog