Schrik je van een prikje?

Schrik je van een prikje? WIN

Schrik je van een prikje? is een helder uitgelegd boek over vaccinaties. Geert Bouckaert bundelde (in samenwerking met Marc van Ranst) allerlei vragen over vaccinatie, zoals tegen welke ziektes beschermt het MBR-vaccin en wat is een mRNA-vaccin? Je kunt een exemplaar winnen.

Schrik je van een prikje?

In Schrik je van een prikje staat duidelijke, betrouwbare informatie voor kinderen over een actueel thema, namelijk vaccinaties. Het is een omstreden thema op het moment en ik heb moeite met de manier waarop mensen elkaar aanvallen. Ik vind het wel altijd goed als we kinderen zoveel mogelijk informeren via boeken. Daarom kies ik ervoor om dit boek aandacht te geven.

Bekijk het boek hier

Ontdek in dit boek alles wat je moet weten over vaccinatie.

  • Hoe maakt een virus of bacterie je ziek?
  • Wat gebeurt er als je een prik krijgt?
  • Welke vaccins heb je al gehad?
  • Zijn de coronavaccins veilig?
  • Kun je nog COVID krijgen als je een prik hebt gehad?

Schrik je van een prikje?

Marc Van Ranst is professor microbiologie en immunologie aan de KU Leuven, hij is een veelgevraagd expert en adviseert de overheid over monsterlijke microben en het coronavirus.

Geert Bouckaert is schrijver, journalist en televisiemaker. De afgelopen tien jaar schreef hij voor verschillende kranten en tijdschriften en werkte hij mee aan meer dan 40 televisieprogramma’s.

Katinka VanderSande studeerde in 2018 af als illustrator aan Sint Lucas Antwerpen. Ze haalt veel inspiratie uit thema’s als wetenschap, techniek en natuurkunde. Kleurrijke gedetailleerde illustraties typeren haar werk.

Wat vind ik?

Ik begon in het boek te lezen en hield er maar niet mee op. Het is zo duidelijk uitgelegd allemaal, ook voor volwassenen is het boeiend om te lezen! Allerlei vragen die kinderen en ouders hebben over vaccinaties komen er in naar voren. Het wordt op een fijne, duidelijke manier voor kinderen uitgelegd. Er zijn mooie verwijzingen, zodat de kinderen het snappen. Zoals dat je ridders in lijf hebt die de virussen proberen te bestrijden, maar dat ze soms toch je burcht binnenkomen.

De illustraties zijn ook heel duidelijk, maar toch ook speels en leuk voor kinderen.

Win

Je kunt een exemplaar van het boek winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 19 oktober mail ik de winnaar.

Hatelijke reacties worden direct verwijderd. Ik luister graag naar de consensus in de wetenschap.