Sensory bin zandtafel thema boerderij

Een sensory bin, oftewel de zandtafel, thema boerderij past goed bij de lente. Ik maakte er een voor mijn zoontje (in de watertafel), maar dit kan natuurlijk ook goed in de groep. Ik laat je de benodigdheden zien en hoe ermee wordt gespeeld hier thuis. 

Zandtafel thema boerderij

Benodigdheden

Benodigdheden

Ik heb voor deze versie de volgende spullen gebruikt:

Droge spliterwten
Droge (popcorn) mais
Speelzand
Potgrond
Zaadjes (tuinkers en wilde bloemen)
Plastic boerderijdieren
En (als het past) Little people poppetjes boerderij
Zandtafel, watertafel of een grote bak

Hoe ga je te werk

Gevulde tafel met spliterwten, mais en potgrond

Ik heb de watertafel van mijn zoontje gebruikt. Hier paste alles goed in en het kan buiten staan (handig voor de rommel). Je kunt het ook in de zandtafel of in een grote bak strooien.
Strooi de mais en de spliterwten als eerste in de bak. Laat wat ruimte over voor het speelzand en de potgrond.

Dieren in mais
Ik heb ook wat zaadjes op de potgrond gezaaid, hopelijk komt daar nog wat van op. Overige zaadjes diende als voer voor de kippen. Zet de dieren in de bak. Ik zette zelf de varkens in de potgrond en deed hier wat water bij; modder.

Varkens in de modder. Kippen krijgen voer.

Spelen maar! 

Mijn zoontje vond het heerlijk om de mais en spliterwten te voelen en het in de bak in het midden te strooien. Ook kregen de dieren te eten. En er landde een dino tussen de boerderijdieren. Die was ik volgens zoonlief vergeten ;).

Sensory bin zandtafel boerderij met dino