Zomer seriëren en ordenen kleuters

Seriëren en ordenen zomer pakket kleuters

Ik maakte een pakket voor de kleuters om het seriëren en ordenen te oefenen in de klas. Er staan kinderen in het pakket die je kunt aankleden, maar ook die je op volgorde van klein naar groot kan leggen.

Zomer seriëren en ordenen kleuters

Kleuters moeten aan het eind van groep 2 voorwerpen kunnen groeperen op basis van overeenkomsten en kenmerken. Bijvoorbeeld van klein naar groot. Dit heeft ook met getalbegrip te maken, het kind kan de getalrij pas begrijpen en gebruiken als het kan seriëren. Daarom maakte ik dit pakket én het was ook een vraag vanuit Instagram :).

Bekijk ook het lente pakket

Het pakket

Het zomer serieren en ordenen kleuters pakket bevat verschillende onderdelen die je kunt gebruiken. Je kunt het pakketje aan een kind geven om mee te werken, maar je kunt ook de materialen zelf uitknippen, lamineren en in de kring gebruiken.

Zomer seriëren en ordenen kleuters

Download

Wat zit er in het Zomer seriëren en ordenen kleuters pakket?

Juiste kleding

Zomer seriëren en ordenen kleuters pakket

Het pakket start met kinderen die je de juiste zwemkleding aan kunt trekken. Je kunt de kinderen zelf laten spelen met de zwemkleding of ze vragen een bepaalde kleur bij ze aan te trekken. Ze kunnen het ook uitknippen en erop plakken.

Licht naar donker

Je kunt de zwemkleding van de vorige oefening ook in de juiste volgorde laten leggen van licht naar donker.

Kleed het kind zelf aan

Zomer seriëren en ordenen kleuters pakket

Vervolgens kunnen de kinderen een jongen en een meisje zelf aankleden. Je kunt ook meer van ze eisen, door ze zwemkleding met een patroon te laten ontwerpen, of in een bepaalde kleur, of de kleding van licht naar donker laten gaan.

Van klein naar groot

Zomer seriëren en ordenen kleuters pakket

En er staan twee kinderen in die je van klein naar groot kan leggen of andersom. De zwemkleding matcht ook, zodat de kinderen die erop kunnen leggen. Je kunt ook de zwemkleding van klein naar groot leggen.