Ik probeerde mijn recept voor supersnelle DIY klei af te bakken in de oven. Dit bleek heel makkelijk te zijn. Het recept is dus klei en brooddeeg ineen. Leuk voor bijvoorbeeld Valentijnsdag of moederdag. 

Simpel recept voor brooddeeg

Dit recept voor brooddeeg is ook heel geschikt voor kleine kinderen. Door de natuurlijke ingrediënten is het niet erg als ze per ongeluk een hapje brooddeeg nemen. Niet te veel natuurlijk, er zit behoorlijk wat zout in.

Recept brooddeeg

Benodigdheden

2 kopjes bloem
1 kopje zout
1 kopje lauwwarm water
2 eetlepels olie
Eventueel kleurstof als je het meteen al een kleurtje wil geven.

Lees ook: DIY KLEI DIE NIET KAN MISLUKKEN

Het brooddeeg maken

Verwarm de oven voor op ongeveer 150 graden.

Doe de bloem en het zout in een grote kom. Roer deze goed door elkaar.
Als je kleurstof gebruikt, kun je dit het beste door het water mengen voordat je het bij het deegmengsel doet.
Doe het water erbij en meng het goed.
Kneed het deeg totdat het een fijne structuur heeft.

Figuren maken

Figuren brooddeeg

Het beste kun je platte figuren maken, deze zijn het snelste droog. Rol een bal van het brooddeeg en maak hier met een roller een platte pannenkoek van. Steek hier vervolgens figuren uit met een steker, een mesje of laat de kinderen zelf figuren bedenken en maken.

In de oven

Brooddeeg in de oven

Vervolgens doe je de figuren in de oven. Ik laat het ongeveer een uur afbakken. Je kunt af en toe even checken of ze niet te donker worden. Als de figuren van brooddeeg hard zijn, zijn ze klaar. Je kunt ze dan heel lang bewaren. Zo heeft ons zoontje koekjes van brooddeeg waar hij elke dag mee speelt. Leuk als cadeautje, maar ook om speelgoed van te maken dus.

Lees ook: 15 TIPS OM SPELEND TE LEREN MET BROODDEEG

Op de verwarming

Je kunt het brooddeeg ook langzaam laten harden op de verwarming. Mijn ervaring is wel dat het wat sneller afbreekt en dat het heel lang duurt voordat het droog is. Zeker als het figuurtjes wat dikker is. In de oven gaat het sneller en wordt het goed hard.

Bewaren

Brooddeeg bewaar je het beste in een afgesloten zak in de koelkast. Dan gaat het wel een paar weken mee.

Veel speel- en bakplezier!