Simpele tips voor regenachtige dagen

(Door Bertine) De meivakantie staat voor de deur! Op zich natuurlijk érg fijn, maar als we de weersvoorspellingen mogen geloven wordt het in elk geval de eerste dagen weer een koude, natte bedoening, veel regen dus. Heel jammer, maar gelukkig kun je met een beetje creativiteit en wat simpele materialen ook tijdens regenachtige dagen een hoop plezier beleven. Simpele tips voor regenachtige dagen

Tips voor regenachtige dagen

Met dit boodschappenlijstje kom je de vakantie vast en zeker door.

Lees ook: HET WE-KUNNEN-NIET-NAAR-BUITEN-WANT-REGEN PROBLEEM

Om te bakken

Bakken in de vakantie

Bloem – (houdbare) melk – eieren.

Daarnaast nog honing of geraspte kokos (om je baksels te zoeten), havermout en (diepvries(fruit).

Hiermee maak je in een handomdraai gezonde muffins of koekjes. Mocht je niet zo makkelijk een recept uit je mouw schudden, Google dan even op ‘bakken met kinderen’ of ‘gezonde cupcakes’ en je komt tal van leuke blogs tegen vol lekkere recepten.

Voor creatieve uitspattingen

bloemen met vork

  • Verf (water- of plakkaatverf), bijvoorbeeld deze.
  • Een rol behang of ander groot oppervlak waar je kleine kunstenaar zich op uit kan leven;
  • Sponsjes/vorkjes/afwasborstel/kurken om mee te stempelen. Bloemen, dieren, leuke patroontjes: met deze simpele huis-tuin- en keukenmaterialen is je kind tijden zoet!

Verven in de vakantie

Verder ook ideaal

Doeboeken

Doeboeken! Ze zijn er in alle soorten en maten en voor alle leeftijden en kinderen kunnen er uren mee vooruit. Soms zijn ze wat prijzig, maar de bekende discounters hebben regelmatig oude partijen in de schappen liggen en ook bij de boekhandel worden geregeld oudere exemplaren tegen stuntprijzen geloosd. Altijd de moeite waard om in de gaten te houden.

Bekijk ze hier

Kringloopwinkel

Mocht je nu toch even de deur uit willen ondanks het slechte weer breng dan eens een bezoekje aan de kringloopwinkel. Ik ging vorig jaar zomer voor het eerst en ik was meteen verkocht! Veel spullen zijn nog als nieuw en zelfs als er wat aan mankeert; wat geeft dat? Je kind kan voor een paar centen iets leuks uitzoeken en heeft dan thuis meteen iets om mee te spelen. Veel goedkoper dan een dagje uit en misschien wel net zo leuk!

Lees ook: 16 TIPS OM BINNEN TE DOEN IN DE VAKANTIE

Bibliotheek

En dan is er natuurlijk nog de oude vertrouwde bibliotheek. Boekenwurm die ik ben kan ik het niet vaak genoeg zeggen: (voor)lezen is zo ontzettend waardevol! Ga lekker samen struinen tussen de boeken of neem wat mooie puzzels of spellen mee voor thuis. Hartstikke leerzaam en super gezellig!

Stampen in de plassen

Is het na al het bakken, knutselen en puzzelen dan eindelijk droog dan trekken jullie natuurlijk de laarzen aan en gaan lekker stampen in de plassen. Hoeveel speelgoed ze ook hebben, buiten kliederen en vies worden blijft voor de meeste kinderen nummer één.

Ik ga bovenstaande tips komende week zeker weer in de praktijk brengen. Jullie ook? Fijne vakantie!

Uitgelichte foto: Shutterstock

 

Tips voor regenachtige en koude dagen; Knutselen, bakken en nog veel meer