Sinterklaascadeaus voor baby’s

Het is gepuzzel: wat moet je een baby geven voor Sinterklaas? Ik heb wat Sinterklaascadeaus voor baby’s op een rij gezet en vertel ook waar wij voor kiezen dit jaar. 

Onze dochter is elf maanden en op 24 december jarig. Toch wil ik haar ook wat voor Sinterklaas geven. Zeker omdat haar grote broer nog geloofd. Ze krijgt ook een groot cadeau nu, wil ik niet meer mee wachten. Wellicht krijgt ze dan op haar verjaardag juist een klein cadeautje van ons. Merkt ze toch niet zoveel van nu ze pas één wordt ;).

Ik zet een aantal cadeaus op een rij en vertel welke wij geven. Waarom zijn die cadeaus leuk en goed voor de ontwikkeling?

Sinterklaascadeaus voor baby’s

Puzzels

Hoewel een baby nu nog niet zoveel kan met een puzzel, is het wel vast leuk om in huis te hebben. Na de eerste verjaardag gaat het heel snel.

Puzzel boerderij

 

Ik vind deze houten steekpuzzel met boerderijdieren heel geschikt. De boerderij spreekt jonge kinderen altijd aan, er zijn ook veel prentenboeken over te vinden. Tijdens het puzzelen met je kind, kun je goed de dieren bespreken en samen de geluiden nadoen. Fijn om met je kind samen te spelen dus. Je kunt ook andere puzzels uitzoeken. De knop op het puzzelstuk is voor je kind fijn om het goed vast te kunnen pakken.

Kerst kleding

Kerst trui HemaKerstkleding is altijd een goed idee! Warme slofjes, sokken, een jurkje, een leuke broek? Allemaal leuk om te geven. Nou hebben wij ook nog eens een kerstkindje, dus zij gaat alle dagen goed uitgedost ;). Hoe leuk is deze trui van Takkie? Ik zag dat de trui er niet meer in haar maat is. Gelukkig heeft de Hema ook andere leuke kersttruien nog.

Blokkentoren

Blokkentorens zijn altijd een groot succes. Eerst leuk voor de kleurtjes en natuurlijk het omgooien. Later om zelf mee te bouwen en de kleuren (en vormen) te leren. BlokkentorenWij kozen voor deze. Het was goed te betalen (vond ik zelf) en het past goed in elkaar. Je kunt het ook klein opruimen, vind ik ook een pluspunt. En de figuurtjes werken als een soort vormenstoof, je moet ze op de blokken plaatsen. Ze heeft nu al heel veel plezier met het omgooien van de blokken, hardop lachen!

Little people

De poppetjes van Little people zijn grof, dus makkelijk in de hand te houden. Ze zijn stevig en gaan dus ook niet zo snel stuk. Wij hebben er al veel thuis van onze kleuter. Onze babydochter vindt het nu leuk om het vast te houden, ermee te slaan op de grond en ermee te slepen. Later kan er een rollenspel mee gespeeld worden.

Zit-Naast-Mij SchoolbusIk koos de bus, omdat het voor baby’s al leuk is om poppetjes in en uit iets te doen. Poppetje in de bus en later er weer uit pakken is heel goed voor het trainen van de (kleine) motoriek. En natuurlijk om te zien hoe dat werkt: eruit en erin. Een ideaal Sinterklaascadeau voor een baby dus.

Fiets

Niet echt een Sinterklaascadeau, maar wij kiezen er toch voor om alvast een fiets te geven. Het weer is nu nog een beetje oké, zodat het wel leuk is om onze dochter rond te rijden op het fietsje. Zeker als onze kleuterzoon ernaast fietst, gezellig! Een manier om haar wat beweging te geven en lekker met haar naar buiten te gaan, zonder dat ze in de wagen moet “hangen”.

 

We kregen deze skelter/fiets voor onze dochter om uit te proberen. Met duwstang, zodat we haar ook de eerste tijd kunnen rijden. Ik ben heel benieuwd hoe ze het zal vinden en of ze er al goed op kan zitten. Er zit geen riempje bij, dus ze moet er ook echt zelf op blijven zitten. De review komt dus nog als we het fietsje hebben gegeven.

Wat zijn jouw tips voor Sinterklaascadeaus voor baby’s? 

Afbeelding: Infant child baby toddler kid sitting in presents gift for celebration. Door Dmitry Lobanov

Sinterklaascadeaus voor baby's

Er zitten affiliatelinks in dit blog.