SkillsDojo

SkillsDojo; missies om 21st century skills te leren

(Door Suzanne) SkillsDojo is een website waarop ouders hun kinderen kennis kunnen laten maken met 21st century skills. De makers dagen je uit op verschillende missies te gaan en zo medailles te verdienen. Ondertussen leer je meer over de digitale wereld, maar ben je ook zelf creërend bezig. 

Het verhaal achter SkillsDojo

De site is bedacht door Inez en Jeroen, zelf ouders van kinderen op de basisschool. Zij willen kinderen graag kennis laten maken met programmeren, robots bouwen en apps ontwerpen.
Het heeft hen erg veel tijd en moeite gekost om deze missies voor hun kinderen te maken, daarom delen ze hun missies nu, gratis en voor niks, met andere ouders.

Jeroen en Inez vinden het ook  erg belangrijk om kinderen met techniek te laten oefenen en mediawijsheid te stimuleren. Ze willen met hun missies bereiken dat kinderen niet alleen maar naar een scherm staren, maar vooral ook zelf aan de slag gaan.

Lees ook: LEREN PROGRAMMEREN MET OSMO CODING

Missies

Op de website kun je kiezen voor verschillende missies. Onderwerpen variëren van het maken van een papieren robot tot het programmeren van een microcomputer. De makkelijkste missies zijn al uit te voeren voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bij iedere missie wordt middels een filmpje heel duidelijk uitgelegd wat je moet doen. Er wordt zelfs gezegd wanneer je het filmpje op pauze moet zetten. Onder het filmpje staan eventuele downloads of links naar programma’s die je nodig hebt.

Op dit moment zijn er al twee onderwerpen actief, robots maken en het werken met de microcomputer.
De volgende missies, over het maken van een app, komen de komende maand online. Zo komen er steeds nieuwe missie bij.

Logo_SkillsDojo

Lees ook: HOE JE KINDEREN KUNT LEREN PROGRAMMEREN MET SCRATCH

Wat vind ik?

SkillsDojo is een praktisch hulpmiddel om kinderen 21st century skills aan te leren. In de filmpjes wordt alles in rustig tempo heel duidelijk uitgelegd. En hoewel SkillsDojo bedoeld is voor ouders en kinderen, zie ik er ook als leerkracht een grote meerwaarde in. De missies van SkillsDojo zijn ook in de klas in te zetten.

Tip: wanneer onder het filmpje downloads staan, is het makkelijker om die voor het bekijken van het filmpje alvast uit te printen. Dan hoeft je kind tijdens het kijken niet zo lang te wachten.

Ik ben erg enthousiast over SkillsDojo. Het is zeker de moeite waard om uit te proberen met je kinderen of in je groep. De volgende missies staan al gepland. Mijn kinderen (en ik) kunnen niet wachten tot die online komen!

Meer weten? Kijk op de site van SkillsDojo
Of volg SkillsDojo op Facebook of Twitter.

Lees ook: LEREN PROGRAMMEREN BINNEN EEN THEMA

 

SkillsDojo; Maak kennis met de 21st century skills