Sneeuw maken: recept

Sneeuw maken: recept

In de winter ligt er niet vaak sneeuw. Als je thema Noord- en Zuidpool hebt, wil je vaak wel wat activiteiten met sneeuw doen. Met maizena en sneeuw kun je heel makkelijk zelf sneeuw maken. 

Sneeuw maken: recept

Met maizena en scheerschuim kun je zelf sneeuw maken. Je hebt wel veel nodig om een fijne portie te kunnen maken waar veel kinderen mee kunnen spelen.

Benodigdheden

Maizena
Scheerschuim

Binnen sneeuw maken

De bereiding

Doe een pakje maizena in een bak of kom. Spuit daar steeds kleine beetjes scheerschuim bij. De scheerschuim kneed je telkens door de maizena. Doe zoveel scheerschuim in de bak tot je een kneedbaar goedje hebt.

Om een sneeuwbal of sneeuwpop van de sneeuw te maken, moet je aardig wat van je goedje op elkaar drukken, zodat het goed blijft plakken. Het voelt wel echt koud, heel grappig!

Bal van nepsneeuw

Spelen met de sneeuw

Tip: laat de kinderen schorten aan trekken tijdens het spelen. Scheerschuim heeft nogal de neiging om overal op de kleding te komen ;).

Knoeien met nepsneeuw

Spelen met de sneeuw

Het is voor kinderen heerlijk voor hun fijne motoriek om met de sneeuw te spelen. Ze kunnen er balletjes van draaien, een sneeuwpop maken en letters van maken.

Spelend leren

Tips om ook andere doelen en vakken aan te spreken met de sneeuw.

  • Letters schrijven in de sneeuw
  • Sneeuwballen maken en tellen
  • Vormen maken van de nepsneeuw
  • Voorwerpen van het thema verstoppen in de sneeuw
  • Loose parts erin stoppen

Je kunt ook sneeuw met conditioner maken

Meer recepten

Sneeuw maken: recept