Snel kerst potje versieren

Snel kerst potje versieren

Nog even een leuk kerst potje versieren? Dat kan heel makkelijk en snel. Onze peuter vond het een leuk werkje. 

Snel kerst potje versieren

Benodigdheden

Glazen potje
Vlieger- of vloeipapier
Lijm
Glitters
Haarlak

Snel kerst potje versieren

We hadden glazen potjes over van groente, deze werden goed schoon in de afwasmachine. Bij Pipoos kun je vliegerpapier kopen. De Hema heeft ook vloeipapier.

Werkwijze

Zorg dat het potje goed schoon is en er geen papier meer aan plakt. Laat de kinderen het papier scheuren en het opplakken met lijm. Gebruik veel lijm, anders heb je kans dat de lijm loslaat. Bij jongere kinderen kun je ook zelf het papier scheuren of knippen. Ik liet mijn peuter telkens de kleur uitkiezen die hij wilde opplakken. Hij deed zelf de lijm erop. Als je behangerslijm gebruikt, kun je ook nog een laagje over het papier op het potje lijmen. Dan heb je meer kans dat het goed blijft plakken.

Glitters

De kinderen vinden het altijd geweldig als ze glitters op het potje mogen doen. Dit plakt wel met lijm, maar als je er na het drogen haarlak op spuit, blijft het nog beter zitten.

Vormen

Snel kerst potje versieren vormen

Ik heb verschillende vormen op mijn potje geplakt. Met cirkels kun je ze goed over elkaar plakken, zodat je overlapping krijgt en de kinderen wat kunt leren over mengen. Onderaan plakte ik vierkanten, cirkels in het midden en driehoeken bovenaan. Zo kun je kinderen de vormen aanleren.

Lichtjes erin

Bij de Hema kocht ik nepwaxinelichtjes. Zo gebeuren er geen brandongelukken.

Het resultaat

Snel kerst potje versieren

Onze peuter was erg trots op het resultaat en het ziet er vrolijk uit voor kerst.

Welk lichtje maakte jij?