Snoep mee op schoolreis of niet?

Snoep mee op schoolreis of niet?

Deze tweet ging gisteren viraal, de jongen mocht dus geen snoep mee op schoolreisje, maar deed dit dus stiekem wel. Het deed mij eens goed nadenken over de vraag: Snoep mee op schoolreis of niet? Wat vind jij?

Snoepen?

Ha grappig, het boek van mijn man, was mijn eerste reactie. Leuke reclame voor hem ;). Al doet het wel een beetje pijn om te zien dat erin is gesneden… Ik ga er maar vanuit dat er eerst met veel plezier in gelezen is :). Ik vind het geniaal. Ook al gaat de jongen blijkbaar in tegen de regels van school. Maar kom op zeg, het is zijn laatste schoolreis. Ik vind dat we nogal doorschieten met regeltjes in Nederland, maar ook zeker in het onderwijs.

Gezonde voeding overal?

We leven in een tijd dat we constant om onze oren geslagen worden over gezonde voeding. Natuurlijk, door gezonde voeding maak je de kans op ziektes kleiner en zijn je tanden ook blijer als je niet (teveel) snoept. Ook zijn er kinderen met diabetes die baat hebben bij goede voorlichting over gezond eten. Maar kom op mensen, een snoepje op zijn tijd mag toch wel?

Ik durf ook te zeggen dat ik denk dat kinderen juist vaker snoep willen als ze het ze verboden wordt. Op een gegeven moment doen ze het dan vast stiekem.

Voorlichting

Ik vind goede voorlichting nooit weg. Maar tegenwoordig moet alles wel in het onderwijs opgelost worden. Er zit veel tussen een keer wat vertellen over gezonde voeding en een heel lesprogramma volgen over voeding.

Wat mij betreft houden we het vooral bij de hoofdvakken, dat is al moeilijk genoeg. En doe dan eens een paar lesjes over gezonde voeding binnen het vak biologie, natuur of tijdens een thema.

Traktaties?

Mijn kind krijgt ook fruit mee naar school, omdat ik het zelf belangrijk vind dat hij vitamines binnen krijgt. Maar hij krijgt ook wel eens een snoepje als hij thuis komt uit school. En ik vind niks geks aan een traktatie met (een beetje) suiker. Je viert iets en daar mag iets lekkers bij. Juist een mooi signaal: bij een feest hoort iets lekkers, verder eet je zo veel mogelijk gezond. Al maak ik ook wel eens gezonde traktaties hoor, zijn ook lekker en leuk :).

Lees ook: LEUKE TIPS VOOR GEZONDE TRAKTATIES

Vier ik het liefst elke dag iets met taart? Ja natuurlijk, vraag maar aan mijn man ;),  maar dat betekent nog niet dat ik dat doe. Ik eet wel eens wat chocola, maar ook veel salade en ik sport. Mijn BMI is gezond en af en toe geniet ik van iets lekkers, prima toch?

Dus snoep mee op schoolreis of niet?

Ik vind dus van wel. Je bent er als ouder zelf bij hoeveel je mee geeft. En ach, elk kind moet zich wel eens misselijk gegeten hebben aan snoep toch? Doe je dat erna ook niet meer…

Lees ook: 8 VRAGEN DIE DOOR MIJN HOOFD SCHIETEN OP DE OCHTEND VAN HET SCHOOLREISJE

BewarenBewaren