“SNOTSAKKE” Top 5 Kinderjury bekend

De stemmen voor De Nederlandse Kinderjury 2016 zijn geteld. Jozua Douglas en Tosca Menten staan in de top 5 van De Nederlandse Kinderjury 2016 en vinden dat fantastisch. 

Jozua Douglas
Cover-Gruwelijke-Generaal-e1431358754992

Jozua Douglas staat voor de eerste keer in de top 5 van De Kinderjury. In 2013 won hij de Hotze de Roosprijs voor zijn boek De verschrikkelijke badmeester. Nu hoopt hij natuurlijk erg op De Kinderjury.

“Ik ben echt superblij met deze nominatie. Het was een grote verrassing. Ik hoop natuurlijk dat De gruwelijke generaal wint. Al gun ik Dirkje Bakkes ook een prijs. Ik ben namelijk wel fan van  brandnetels.”

Tosca Menten

Dirkje Bakkes

Dummie de Mummie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tosca Menten heeft al drie keer de pluim van het senaat van De Kinderjury mogen ontvangen. Nu hoopt ze ook op De Nederlandse Kinderjury.

“SNOTSAKKE MET HOOFDLETTERS!!! Mijn grote held Dirkje Bakkes en mijn andere held Dummie zijn allebei genomineerd voor de Kinderjury! Wat gaaf! Ik hoop stiekem dat Dirkje zijn eerste prijs wint. Dan ben ik zo blij dat ik voor de allereerste keer in mijn leven brandnetelthee zal drinken. Ik zet het filmpje wel op Youtube. Beloofd!”

Top 5 Kinderjury

De andere genomineerde boeken in dezelfde leeftijdscategorie (10-12 jaar) zijn

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton
Het leven van een Loser 9 – Flutvakantie – Jeff Kinney

Top 5 leeftijd 6-9 jaar:
Botje – Janneke Schotveld
De Gorgels – Jochem Myjer
De reis van Raaf en Papegaai – Li Lefébure
Fantasia X – Geronimo Stilton
Weerwolvensoep – Paul van Loon

Kinderboekenparade

De winnaars van De Kinderjury en de pluim worden op 12 juni bekend gemaakt in het kinderboekenmuseum tijdens de Kinderboekenparade waar Jozua Douglas ook zal optreden.