Sommenkleurplaten voor groep 3

Sommenkleurplaten voor groep 3

Door Marjan. Als leerkracht vind ik het altijd heerlijk om een paar kleurplaten met opdrachten klaar te hebben liggen. Sommige kinderen vinden het heerlijk om te kleuren en dan is het fijn als daar toch nog een leerzaam tintje aan zit. Deze keer heb ik 3 sommenkleurplaten gemaakt voor groep 3 met het thema boerderij.

Sommenkleurplaten groep 3

Met het oog op herhaling, maar ook op wat extra uitdaging, heb ik 3 verschillende kleurplaten gemaakt. Een kleurplaat bestaat uit sommen waarbij de kinderen moeten optellen tot 10. Op een volgende kleurplaat gaan de kinderen aftrekken tot 10 en op de laatste kleurplaat staan optelsommen tot 20. Op deze laatste kleurplaat staan ook sommen die over het tiental gaan. Voor een aantal kinderen zal dit een uitdaging zijn, voor andere kinderen misschien nog te moeilijk.

Optellen tot 10

Bij deze kleurplaat gaan de kinderen aan de slag met erbij sommen tot 10. Onderaan staan de antwoorden en de kleur waarin ze het vakje dan moeten kleuren. Ze kleuren een boerderij.

Aftrekken tot 10

Op deze kleurplaat staan de sommen aftrekken tot 10 centraal. Ook hier weer de antwoorden kleuren in de kleur van het goede antwoord. Deze keer is het een kleurplaat van een koe.

Optellen tot 20

De kleurplaat van het paard staat in het teken van optellen tot 20. Bij een groot aantal van deze sommen ga je over het tiental heen.

Download

Sommenkleurplaten voor groep 3

Download

Tips om thuis te rekenen

Op school rekenen de kinderen van groep 3 vaak met fiches of een rekenrek. Dat heb je thuis waarschijnlijk niet.  Je kunt heel veel andere materialen gebruiken om je kind mee te laten rekenen. Denk hierbij aan:

  • blokjes
  • potloden
  • muntjes
  • ongekookte macaroni
  • Je weet zelf beslist nog andere leuke materialen te bedenken!

Misschien heb je ook nog iets aan deze site, om te zien hoe het leren rekenen in groep 3 en 4 eruit ziet.

Sommenkleurplaten

Ben je nog op zoek naar andere kleurplaten met sommen? Laat me even weten waar je naar zoekt, dan kan ik ze wellicht nog maken. Er staat ook nog een speciaal pakket voor groep 3 op deze site, waar je een klein bedrag voor moet betalen.

 

Sommen kleurplaten groep 3 thema boerderij + tips om thuis te rekenen