Soortenschat - Kindercanon van de natuur in de Lage Landen WIN

Soortenschat – Kindercanon van de natuur in de Lage Landen WIN

In Soortenschat leren kinderen meer dan 100 soorten kennen uit Nederland en België, zoals van vogels, planten en zeedieren. Ze krijgen handige tips en grappige trucjes om de soorten ook zelf te leren kennen. Leuk voor Kinderboekenweek 2022.

Soortenschat – Kindercanon van de natuur in de Lage Landen WIN

In deze ‘canon van de natuur’ leert Geert-Jan Roebers, de auteur, kinderen aanstekelijk en to the point hoe ze de meest in het wild voorkomende planten en dieren van Nederland en België kunnen herkennen. Stap voor stap, met grappige natuurweetjes, tips en trucs, zodat ze ze nooit meer vergeten. De Vlaamse illustrator Pieter Fannes tekent de soorten aantrekkelijk, natuurgetrouw en soms met een flinke dosis humor. Perfect voor activiteiten buiten in buurt en vakantie in eigen land!

Bekijk het boek hier. 

Wat vind je erin?

Soortenschat

Het boek begint met de uitleg hoe je Soortenschat kunt gebruiken. Dat je vooral veel op ontdekking moet gaan en in de natuur onderzoeken welke soorten je ziet. En zo leer je elke week wat soorten bij. Een mooi boek voor tijdens Kinderboekenweek 2022 dus, dat gaat over de natuur. De illustraties doen me denken aan de tekeningen van Marjolein Bastin. Maar dan zijn er ook nog minder realistische, maar meer grappige illustraties extra bij. In het boek vind je leuke soortenkaartjes die je ook hier kunt printen.

Over de auteur en illustrator

Geert-Jan Roebers (1961) groeide op in Middelburg. Na zijn studie biologie aan de Universiteit van Utrecht werkte hij als educatief bioloog en persvoorlichter. In 1995 begon hij met een bureau voor tekst, redactie en communicatie en werkte de eerste jaren tevens als projectleider/eindredacteur van Nieuws uit de Natuur (School-tv). Nu werkt hij als tekstschrijver voor verschillende bedrijven.

Pieter Fannes is illustrator in Brussel en illustreerde o.a. de boeken “Soortenschat” (2022) en “Live. Jazzconcerten op papier” (2018).

Win

Je maakt kans op een exemplaar van Soortenschat. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Na mijn vakantie mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier. 

Er staan affiliate links in dit blog.