Speelgoed van het jaar 2020 genomineerden

Speelgoed van het jaar 2020 genomineerden

De verkiezing van Speelgoed van het jaar 2020 is losgebarsten. Je kunt tot en met 1 november stemmen op jouw favoriete speelgoed. Ik laat je de genomineerden zien tot en met 9 jaar en vertel je over mijn (educatieve) favorieten.

Speelgoed van het jaar 2020 genomineerden

Wat is Speelgoed van het jaar?

Tot en met 1 november kan iedereen een stem uitbrengen op het genomineerde speelgoed van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Een vakjury; een pedagoog, journalist, een influencer en experts uit de speelgoedbranche, heeft in zeven leeftijdscategorieën het beste speelgoed en de leukste spellen genomineerd. Door een stem uit te brengen, bepaal jij mede wie de winnaar van het Speelgoed van het jaar 2020 wordt én maak je zelf kans op genomineerd speelgoed of spellen. Op 4 november worden de winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. Vorig jaar vond ik een groot succes!
Bekijk hier de website en breng je stem uit.

Genomineerden Speelgoed van het jaar 2020

o t/m 3

SmartMax

Schudden, rammelen en bouwen met de nieuwste My First set. Het zijn vier nieuwe staven met elk een andere structuur om het gevoel van aanraking te stimuleren.

Bekijk het hier

Bekijk hier ook het andere materiaal van SmartMax, want die zijn misschien nog wel leuker! Vooral de dieren zie ik vaak voorbij komen.

Playmobil kinderdagverblijf
Dit is duidelijk mijn favoriet, want ook geschikt voor peuters en dus ook voor onze dochter! Dit is haar eerste Playmobil set, hoera! De sets van PLAYMOBIL 1.2.3 zijn speciaal voor jonge kinderen. Ze bieden plezier en een leerzame ervaring voor kleine ontdekkingsreizigers. Dit heet Mijn meeneem kinderdagverblijf en dat klopt helemaal! We namen het mee op een weekendje weg: je stopt het speelgoed erin, klikt het makkelijk dicht en gaan met die banaan. Ideaal dus om mee te nemen naar plekken waar geen speelgoed is.
Bekijk het hier

Mijn meeneem kinderdagverblijf

Er is altijd wel iets aan de hand in het kleurrijke kinderdagverblijf. Speel met vrienden, schommel, ga op de glijbaan of draai in de draaimolen en nog veel meer. En, vind ik niet onbelangrijk, de kinderen hebben verschillende huidskleuren.
Ik stem dan ook zeker op dit speelgoed, onze dochter is er heel blij mee!

4 en 5 jaar

 

Symmetrie

Deze hoort ook zeker bij mijn favorieten thuis, bij kleuters noemen we dit namelijk spiegelen en is een belangrijke vaardigheid binnen het rekenen. Spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie leren. Maak de afbeelding na die je op de kaart ziet, door de vormpjes op de juiste manier neer te leggen. Ontdek het magische effect van de spiegel en zie hoe de volledige figuur verschijnt. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. Het spel bevat 40 kaarten met opdrachten op 4 niveaus. Alles netjes opgeborgen in een handige koffer.

Bekijk het hier
Paw patrol
Persoonlijk vind ik deze enorm prijzig, maar het zal wel menig jongenshart hard laten kloppen. Met deze enorme cruiser met spannende functies, zoals zwaailichten en geluiden, krijg je vijf voertuigen in één! Met de auto, twee motoren, een boot en een helikopter is de Ultimate Cruiser op alles voorbereid! Plaats Chase (figuur inbegrepen) en de rest van de pups (afzonderlijk verkocht) in het voertuig en zet je schrap voor avontuur. Veel jongens vinden de politieattributen helemaal geweldig. Ik stem er niet op, omdat ik denk dat de kinderen er weinig creativiteit in kwijt kunnen.
Louis Liaan

Louis slingert aan een liaan in de jungle en neemt zo veel mogelijk fruit en vriendjes met zich mee. Gooi om beurten de dobbelsteen om te zien wat hij nog meer mee moet nemen en hang het juiste fruit of diertje aan z’n armen, benen of staart.
Maar pas op! Zorg dat hij in evenwicht blijft of… Louis en z’n fruit en vriendjes vliegen in het rond!
De laatste speler die iets aan Louis hing zonder hem alles weg te doen slingeren, wint het spel. Kinderen vinden zo’n spannend spel fantastisch. Er zijn wel al veel van dit soort spanningsspelletjes.

Alle spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen om te kijken welk stuk fruit of oerwoudvriendje ze aan Louis, de orang-oetan, moeten hangen. Dit moet heel voorzichtig, anders schrikt Louis en vliegt alles in het rond. De laatste speler die iets aan Louis hing zonder hem te laten schrikken, wint het spel.

Jaak en de bonenstaak
Dit is duidelijk het spel waar ik op stem. Ik ben dol op smartgames, de kinderen in de klas ook. Heerlijk dat er weer een sprookje van dit merk is, want Roodkapje is heel populair! Extra leuk dat er ook een prentenboek bij zit om het sprookje zelf te vertellen. Helaas zonder tekst, maar dat snap ik wel vanwege de vele landen en dus talen waarin dit spel beschikbaar is, nu hoeft het niet vertaald.
Bekijk het hier

Kan jij Jaak helpen om de bonenstaak te beklimmen en het kasteel in de wolken te bereiken? Laat de puzzelstukken één voor één op de juiste plaats laten vallen zodat de tekening overeenkomt met de opdracht? Opgelet! De puzzelstukken kantelen terwijl ze naar beneden vallen.

Jaak en de bonenstaak

6 en 7 jaar

Dit is de categorie waar onze zoon nu in zit en eerlijk gezegd kan ik niet zo goed kiezen. Ik ga voor Froggit of voor Mario Lego voor Speelgoed van het jaar 2020. Maar als ik het aan mijn zoontje moet vragen, zegt hij meteen Mario, want dit is wel next level gamen en erg aantrekkelijk.

LEGO Super Mario Avonturen met Mario Startset

Dit is het enige spel waarbij onze zoon ‘s middags op de iPad mag, want mama vindt het ook veel te leuk. Nostalgie! Natuurlijk Super Mario inclusief de bekende geluidjes, maar het poppetje doet ook nog eens denken aan een tamagotchi of een kleine Furbie. “Kennen jullie deze NOG Nog nog?”

Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startbaan kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. De set bevat een LEGO Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelgoedfiguren. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien. Goed voor uren speelplezier.

Bekijk het hier

LEGO Super Mario Avonturen met Mario Startset

Froggit

Deze Froggit hebben we ook in huis en het is een erg leuk én uitdagend spel. Leid je kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun startoever! Een leuk spel voor 2 tot 6 spelers.

Bekijk het hier

Kangoeroe

FurReal knuffels zijn razendpopulair, maar aan mijn kinderen niet zo besteed. Het FurReal Mama Josie de kangoeroe interactieve speelgoeddier is lief en heeft schattige baby’tjes! De ene baby is een jongen en de andere een meisje, en de derde is … een verrassing! Pak ze alle drie uit om te weten of het een jongen of een meisje is. Dan kan deze liefhebbende mama voor haar kleintjes zorgen en met jou spelen. Ze reageert op aanrakingen met meer dan 70 combinaties van geluiden en bewegingen, zoals lieve geluidjes en drinkgeluidjes.

Bekijk het hier

Bankattack

Een coöperatief spel is voor deze leeftijd ook altijd fijn om te leren samenwerken. Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie: 5 minuten om de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Snel binnen, snel buiten… Niemand raakt gewond. Je team: Hacker, Money man, Lookout, Explosives Expert. Je strategie: luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen, en het alarm zal afgaan!

Bekijk het hier

8 en 9 jaar

Deze leeftijdscategorie pakte ik erbij, omdat ik lesgeef aan groep 6, de meesten zijn nu 9 jaar.

Lego dots

De armbanden voor meiden om zelf te maken met Lego vind ik vooral leuk voor thuis. Ik houd van spellen in de klas die leuk zijn voor jongens en meiden.  Open de BFF armbandenset, leg de armbanden plat neer en klik de kleurrijke tegels erop. Kijk op de verpakking en het meegeleverde ideeënvel voor inspiratie of ontwerp je eigen versie. Voeg de hartjestegels in verschillende kleuren en de bedrukte tegels toe, zodat ze helemaal bij de persoonlijkheid van jou en je vrienden passen.

Bekijk het hier

 

L.a.m.a.

Dit spel zorgt vast voor veel hilariteit in de klas. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je minpunten. Kun je niets afleggen, dan beslis je om te passen of een (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van fiches. Lukt het je om al je kaarten kwijt te raken, dan mag je een fiche teruggeven. En dat mag er één van waarde 1 of van waarde 10 zijn. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels! Vooral grappig, maar weinig educatieve waarde.

Bekijk het hier

Color addict

Dit is het spel waar ik op stembij Speelgoed van het jaar 2020, want we hadden toevallig pas een taalles over verschillende kleuren, past dit goed bij. Daarbij kun je met de kaarten ook makkelijk andere spellen bedenken. Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Op sommige kaarten staat een kleur geschreven maar met inkt in een andere keur. Dus het woord rood in groen geschreven. Bevat 110 kleurrijke en verwarrende kaarten.

Bekijk het hier