Speelgoed voor dreumes: broodtrommeltje

Met kerst kreeg ons zoontje het broodtrommeltje van Fisher Price. Hij speelt er dagelijks mee, dus het was een goed cadeau. Ook leuk voor op het kinderdagverblijf. 

Broodtrommeltje

Fisher Price heeft de ontwikkeling van kinderen hoog in het vaandel staan. Al hun producten hebben dan ook een educatieve waarde. Zo ook deze broodtrommel.

Standen

De lunchbox heeft twee standen: muziek en leren. Bij muziek heeft elk item een eigen liedje. De knop in het midden geeft de mogelijkheid verschillende liedjes af te laten spelen.
Bij de leerstand is er een ABC liedje. De items van de lunchbox worden goed benoemd, net zoals de vormen en de kleuren.

Wat leren kinderen

De kinderen leren vormen, kleuren en het alfabet bij deze lunchbox. Ik ben geen fan van het alfabet aanleren, je kunt beter de letters als klanken aanleren, maar de kleuren en vormen leren vind ik wel fijn.
Met de muziekjes leert je kind liedjes onthouden en zingen. De items moeten op de juiste plek geplaatst worden, dus het is ook meteen een puzzel.

Wat vind ik?

Plezier staat bij mij voorop. Speelgoed is ten eerste goed als een kind er plezier in heeft om mee te spelen. Mijn zoontje speelt dus graag met deze lunchbox, dus dat is geslaagd. Ik vind het leuk dat mijn zoontje de kleuren en de vormen leert, maar het is wel wat beperkt. Je hebt door de items maar een paar kleuren. De liedjes vind ik wel erg leuk. Mijn zoontje zingt ze regelmatig na, dus zijn geheugen wordt getraind.
Maar nogmaals, plezier bij speelgoed voor een dreumes staat bij mij voorop, dus in die zin is het helemaal geslaagd!

Banner gesponsord blog