Speelpark de Splinter

Speelpark de Splinter, het paradijs voor klimaapjes

(Door Sharona) Onze oudste dochter is een echte klimaap. Je maakt haar nergens gelukkiger mee dan met een klimrek en dan nog het liefst in combinatie met een glijbaan. Door een collega werden we getipt voor de buitenspeeltuin; Speelpark de Splinter in Eindhoven.

Drukke speeltuin

Dat het een druk bezochte speeltuin is werd ons meteen met het parkeren al duidelijk. Doordat de speeltuin midden in een wijk ligt en er geen parkeerplaats bij aangelegd is, was het moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Uiteindelijk zijn we de wijk ingereden en hebben daar onze bus geparkeerd. Met een paar kleine minuutjes lopen kwamen we vrij snel bij de speeltuin aan.

Lees ook: DE LEUKSTE BUITEN SPEELTUINEN VAN NEDERLAND

Speelpark de Splinter

Bij binnenkomst werd onze klimaap (en mama stiekem ook!) al helemaal enthousiast. Een ruim terrein (7 voetbalvelden groot!) met heel, heel, heel veel verschillende speeltoestellen. En als het heel mooi weer is, ook een (ondiep) zwembad.
Hoewel er een speciale peuterhoek was, met een mega grote zandbak zijn we daar bijna niet aan het spelen geweest. Dochterlief vond een hele hoge klimtoren met een super grote glijbaan toch net wat interessanter.
Ook het grote piratenschip kon haar goedkeuring wegdragen. Klimmen en klauterend heeft ze heel wat tijd doorgebracht in dat schip, tot we het tijd vonden om de de waterspeelplaats te gaan bekijken. Daar zijn we maar even geweest, want voor peuter te gevaarlijk en papa moest met zijn rolstoel net wat teveel capriolen uithalen om daar goed terecht te kunnen. Voor de oudere kinderen, neem zeker een schepnetje mee, want je kunt er heel leuk salamanders vangen.

Lees ook: UITTIP: HET ARCHEON

Volop speelplezier

Wat er ook leuk uitzag waren de touwen hoog boven de grond gespannen waar de kinderen balancerend overheen konden. Als echte koordansers. Vele mama’s hielden hun adem in, maar de kinderen genoten!

Naast alles speeltoestellen beschikt het park ook nog over een klein kinderboerderijtje waar je met de dieren kunt knuffelen. Doordat er enkele dieren bevallen waren hebben wij daar helaas niet bij gekund, maar goed, er was meer dan genoeg te beleven.

Lees ook: SPEELNATUUR TIENGEMETEN BESTAAT 5 JAAR

Schoolreisje

En nu komt de juf toch weer stiekem in mij naar boven. Wat een leuke plek om met een schoolreisje naar toe te gaan! Door de overzichtelijkheid kun je vanaf het midden bijna alle speeltoestellen overzien. En voor alle kinderen is er wel wat te beleven. Klaar met spelen of toe aan een lunch? Vanaf het midden kun je heel goed samen picknicken. Succes zeer zeker gegarandeerd.
De prijs? 1,50 pk voor scholen in Eindhoven en 2.50 pk voor scholen buiten Eindhoven. Dat is toch geen geld?

Toegankelijkheid

Een heel groot gedeelte (95%) van de speeltuin is toegankelijk met een rolstoel, zowel elektrisch als handbewogen. Al zul je af en toe even wat kleine manoeuvres moeten uitvoeren om bij alle speelplekken te komen (klein beetje door zand rijden).
Voor kinderen in een rolstoel is het niet mogelijk om op de verschillende klimtoestellen te komen. Dit is jammer, en zou een mooie uitbreiding van de speeltuin kunnen zijn.
Er is een invalidentoilet aanwezig, maar deze is te klein voor een elektrische rolstoel. Helaas.

Gegevens

Speelpark de Splinter vind je op de Rode Kruislaan 2 in Eindhoven.
Van maandag t/m zaterdag is de toegang gratis en op zondag betaal je een kleine bijdrage van 1,50 per persoon.
Meer weten? Kijk ook eens op de site van Speelpark de Splinter.