Spel herfst: heksensoep

Spel herfst: heksensoep

Ik maakte een spel herfst: heksensoep voor kleuters, maar het is ook leuk voor oudere kinderen om te spelen. Wie verzamelt de meeste items voor de heksensoep?

Spel herfst: heksensoep

Het spel is bedoeld om de woordenschat te oefenen. Daarnaast oefen je met het spel ook het tellen en het herkennen van getalbeelden op een dobbelsteen. Hier vind je ook een leuk spel voor de seizoenen.

Ik hoor vaak dat de afbeeldingen niet willen uitprinten. Wat kan helpen is het bestand eerst opslaan en dan uitprinten. Of uitprinten als afbeeldingen, of via Adobe Reader. Of opslaan als jpeg en dan uitprinten.

Woordenschat

Ik gebruikte dezelfde kaartjes als herfst woordenschat, zodat het herkenbaar is en de kinderen de woorden kunnen inslijten. Het is slim om de woordkaarten erbij te leggen, want ik weet bijvoorbeeld niet precies de namen van de bladeren uit mijn hoofd.

Ook kun je herfst Rad van fortuin erna spelen om de woorden extra te laten beklijven of om andere leuke oefeningen met de woorden te doen als voorbereiding op het leren lezen.

Het spel: heksensoep

Wie verzamelt zoveel mogelijk attributen voor de heksensoep?

Het spel is voor vier spelers die allemaal een eigen verzamelkaart hebben. Het spel werkt als ganzenbord en eindigt als de eerste op de finish is gekomen. Onderweg verzamelt de speler de attributen van zijn verzamelkaart. De speler legt een natuurlijk materiaal op het juiste vakje, maar alleen als hij of zij erop komt. Niet als de speler erlangs loopt.

Wie de meeste items voor de heksensoep heeft op het einde van het spel wint.

Spel herfst: heksensoep

Download het spel

Meer spellen voor de herfst? Kijk op de overzichtspagina: thema herfst of op deze Yurls

Er staat een affiliate link in dit blog.

 

Herfst spel; Heksensoep ingrediënten verzamelen; Ook leuk met Halloween