Spelen aan tafel, goed voor de ontwikkeling

Spelen aan tafel, goed voor de ontwikkeling

Ik laat onze peuter veel aan de keukentafel spelen. Straks wil ik de baby ook aan tafel erbij zetten, goed voor de band tussen broer en zus en om het zusje ook echt onderdeel van het gezin te laten zijn. Spelen aan tafel is heel goed voor de ontwikkeling, je kunt er veel doen! 

Spelen aan tafel, goed voor de ontwikkeling

Ik speel graag samen met onze peuter aan tafel. We knutselen wat af, doen spelletjes, lezen boeken aan tafel en spelen met ontwikkelingsmateriaal, zoals puzzels en Bambino loco.

Lees ook: WAAROM SPELEN MET BAMBINO LOCO ZO GOED IS

Allemaal heel goed voor de ontwikkeling. Maar wat is er dan zo goed?

 1. De band versterken
  Onze band samen wordt enorm versterkt door het samen spelen en knutselen. Een goede band met je kind is belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling, kinderen voelen zich geliefd. Ik merk ook aan onze peuter dat hij het heel fijn vindt, dat een op een contact en echt iets samen doen.
 2. In gesprek
  Tijdens het aan tafel spelen hebben we ook tijd voor een gesprek. Onze zoon kan vertellen wat hem dwars zit of zijn enthousiasme kwijt.
 3. Creativiteit
  Knutselen aan tafel bevordert de creativiteit van je kind.
 4. Taal en rekenen
  De cognitieve ontwikkeling wordt enorm gestimuleerd door bijvoorbeeld knutselen. Voor Zwijsen schreef ik een column welke leerdoelen er allemaal voorbij komen bij het knutselen van een paddenstoel.
 5. Winst en verlies
  Door samen spelletjes te spelen leert je kind met winst en verlies om te gaan.

Lees ook: HOE JE JE KIND THUIS VOORUIT HELPT IN DE ONTWIKKELING

Stoel aan tafel

Voor onze peuter hebben we een stoel waar hij in kon, zodra hij met steun rechtop kon zitten. Inmiddels is het een stoel die we kunnen verstellen als het nodig is. Zo zit hij altijd hoog genoeg om goed aan tafel te zitten en kunnen we dus veel samen doen.

Baby in de stoel

Stokke Tripp Trapp in de kleur Aqua blue met Newborn set

Voor de baby die in december verwacht wordt, kregen we de Stokke Tripp Trapp in de kleur Aqua blue met Newborn set. Ik vind het echt een prachtige kleur! De kleur is bijna hetzelfde als mijn secretaire die in de woonkamer staat, past er goed bij dus!

Newborn set

Met de newbornset erin kan zijn zusje er heerlijk aan tafel bij komen zitten/liggen als ik met grote broer aan de slag ga. Ook met eten is het ideaal. Ik merkte bij grote broer als baby dat hij het liggen in de box maar niks vond als wij aan tafel zaten te eten. Hij wilde er ook bij! We zetten toen vaak de Maxi-cosi op tafel erbij, maar dit is natuurlijk veel handiger. En mooier ook ;). Later kan de babyset er natuurlijk af en kunnen we ook met zusje knutselen, spelen en met ontwikkelingsmateriaal aan de slag aan tafel.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten met papa was voor onze peuter ook erg leuk om te doen. We betrekken hem graag bij activiteiten die nodig zijn voor de baby, zodat hij zich ook goed kan voorbereiden op de komst van zijn zusje. Natuurlijk moest de stoel ook even uitgeprobeerd, goedgekeurd!

Hier gaan we ontzettend veel plezier aan beleven.

Voor dit blog kreeg ik producten. 

 

Aan tafel spelen is goed voor de ontwikkeling van een kind

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren