Spelen in de klas water- en kliederpret

Wat was het weer warm vandaag. Gelukkig had ik allemaal water- en kliederspelletjes bedacht. Wat waren de kinderen en ik enthousiast! Lees wat we vandaag hebben gedaan in het blog Spelen in de klas water- en kliederpret. 

We begonnen de dag met een snelle kring, zodat we nog voor de extreme hitte naar buiten konden om te spelen. We namen ook wat bellenblazen mee.

Sponsen met water in een bak
We namen een plastic bak met een klein laagje water en sponsen mee naar buiten. Dat was al heerlijk afkoelen. Bouwen met de sponsen. Boven je hoofd uitknijpen en over je lijf wrijven. En elkaar nat maken natuurlijk.

Bouwen met sponsen

Na de fruithap wilden we ijs maken van limonade. Maar hoe moet dat nou? En hoeveel hebben we dan nodig? We kwamen erachter dat de ijsblokjesmaker allemaal vierkantjes had. Als je de limonade in de vriezer doet, worden dat de ijsklontjes. We hebben 27 kinderen en juffen in de klas. Zoveel blokjes moesten we dus. Maar in de vorm passen er maar 24. We besloten om er twee te maken en morgen te kijken hoeveel we nog over hebben. Dan kunnen we de rest misschien verdelen.

Limonade ijsklontjes maken

Het was tijd voor waterpret in de klas. De bakken met spullen had ik van tevoren al klaar gezet. Ze hoefden alleen nog gevuld met water.

Benodigdheden voor waterpret

We hadden

  • Een tafel met scheerschuim
  • Een bak met zeepsop, sponsen en lego en duplo poppetjes
  • De knikkerbaan waar water doorheen kon lopen
  • Een bak met kleine glaasjes met water
  • Allerlei bakken met water, dieren en poppetjes

De kinderen hadden zin om te beginnen en kozen verschillend. Het was een groot succes! Ze ontdekten van alles en waren heel leuk aan het werk.

Water door de knikkerbaan

Bij de knikkerbaan ontdekten de kinderen hoe ze het water door de baan konden laten stromen. Dit was vooral goed te zien door de doorzichtige buizen. Ze bedachten dat de knikkers van de knikkerbaan visjes waren. Deze visjes mochten ook door de reuzeglijbaan!

Spelen met scheerschuim

Met het scheerschuim kon heerlijk geëxperimenteerd worden. Er kon in gevoeld worden, kunstwerken gemaakt, in geschreven en getekend worden. En eem ja, je gezicht kon er ook mee worden versierd.

Sop met sponsen

In het sop met sponsen (met veel afwasmiddel met water) werden de poppetjes van de duplo verstopt, gevonden en goed schoon geboend.

Dieren duplo gaan in bad

De dieren van de duplo hadden het ook warm, dus die mochten in bad. Vooral de dieren die al in het water leven kregen een koud badje.

Glazen toren met water

En we werden echte obers. Want onze kleine glaasjes werden gestapeld. Er werd water in gegoten. Het overstroomde en vulde zo weer de glazen eronder.

Wat was het een heerlijke dag! Ik genoot en de kinderen zeker ook. De dag was ook al snel om, door het tropenrooster tot 12.00 uur op school.
Morgen weer. De bakken met water staan nog in de klas, dus morgen kunnen we meteen weer aan de slag.

En het opruimen? Dat deden we samen met behulp van een heleboel handdoeken. En ach, een klein laagje water op de vloer kan geen kwaad ;).

Wat voor waterpret heb jij in de klas gehad?