Spelen met Hubelino en Duplo

Spelen met Hubelino en Duplo

Ik keek er al heel lang reikhalzend naar uit, het stond hoog op mijn verlanglijstje; Hubelino. Ik kreeg een set van Credu en ook onze peuter werd er superblij door. Ik laat je (in een filmpje) zien hoe wij spelen met Hubelino en Duplo. Leuk voor thuis en in de groep. 

Spelen met Hubelino en Duplo

Het pakketje van Credu werd al heel snel bezorgd, de volgende dag, fijne service. We ontvingen de 85-delige startset van Hubelino. Hier zitten genoeg baandelen, bouwblokken en knikkers in om een leuke knikkerbaan te bouwen. Ook ontvang je een grondplaat om de Duplo met de Hubelino op te klikken. De bouwblokken en de grondplaat lijkt heel erg op Duplo. Het klikt er heel snel op vast, werkt heel makkelijk.

Lees ook: 6 IDEEËN VOOR LEGO DUPLO IN DE KLAS

Bouwen met Hubelino en Duplo

Hubelino en Duplo

Ik moet eerlijk zeggen dat vooral mijn man de bouwheld was. Hij liet doorschemeren dat hij het stiekem ook heerlijk vond om zelf te bouwen. Voor een peuter is het bouwen te moeilijk, hij vindt vooral het rollen van de knikkers zelf erg leuk. De witte blokjes zijn van Hubelino zelf, maar als je echt de hoogte in wilt, kun je er ook Duplo bij gebruiken. Zoals je ziet op de foto zijn er verschillende soorten blokjes en kun je ook combineren met de Duplo blokjes.

Techniek

Ik zie grote mogelijkheden voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar om te bouwen. Zeker als ze daarvoor veel met Duplo en Lego hebben gebouwd moet dit lukken. Ze leren meteen iets over techniek, want de banen moeten op een bepaalde manier opgebouwd worden en met elkaar corresponderen.

Het is een aardige puzzel, dus wellicht moet je de eerste keer samen met de kinderen de knikkerbaan opbouwen. Er zit namelijk geen boekje bij met een stap voor stap planning zoals bij Duplo.

Soms is het even wat gepriegel om de delen goed aan te laten sluiten. De knikkers blijven dan hangen. Maar als je het voor elkaar krijgt, loopt alles weer soepel en rollen de knikkers lekker door.

Lees ook: THEMATISCH WERKEN MET DUPLO

App Hubelino

Hubelino app

Er is wel een Hubelino app voor bouwtips. Met de Hubelino-knikkerbaan-app zijn interactieve stap-voor-stap bouwinstructies mogelijk met 360º zicht op de in te zomen, draaibare en zwenkbare 3D-modellen.

Spelen met de knikkerbaan

We hebben de knikkerbaan nu bijna twee weken in huis en onze peuter speelt er echt elke dag mee. Zelfs met dezelfde baan, die blijft interessant, ook al zouden we no tig verschillende banen kunnen maken. Ik moet ook zo vaak mogelijk mee doen. Hij vind het namelijk machtig om zijn hand bovenaan te zetten om de knikkers tegen te houden. Ik moet dan alle knikkers bovenin leggen, zodat hij ze allemaal tegelijk kan laten rollen. En eerlijk is eerlijk, ik vind dat zelf ook erg leuk om te zien. Ik vind het een grote aanrader in de groep en thuis.

Uitbreiding

Er zijn allerlei verschillende Hubelino uitbreidingsset te koop bij Credu. De speciale schoolset zit overigens wel een handleiding om het bouwen makkelijker te maken.

banner producten