Spellen thema boerderij

Spellen thema boerderij

Door Shanon. De start van het schooljaar is voor een aantal regio’s alweer begonnen. Een groot aantal scholen werkt met de methode Veilig leren lezen. Een van de eerste thema’s zal zijn de boerderij. Hierbij spellen die aansluiten bij het thema de boerderij. 

Spellen thema boerderij

Spel memory de boerderij:

Bij de memory is het de bedoeling dat de leerlingen de juiste plaatjes bij elkaar zoeken. Knip de kaartjes uit en lamineer ze. Leg de kaartjes ondersteboven door elkaar op de tafel. Laat de leerlingen vervolgens de juiste plaatjes bij elkaar zoeken.

Memory boerderij

Download

Bingospel de boerderij:

Knip alle losse kaartjes uit en stop deze in een bak of een doos. Geef elke leerling een bingokaart. Er zijn zes verschillende versies bingokaarten. De bingokaarten kunnen gekopieerd worden en vormen samen het spel.

Strooi vervolgens de kaartjes door elkaar over de tafel en trek één kaart. Wanneer je de kaart hebt getrokken benoem je het voorwerp of het dier van de boerderij. Vervolgens laat je de kaart aan de leerlingen zien. De leerlingen met de afbeelding op hun bingokaart, strepen het plaatje door. Er zijn verschillende varianten van bingo mogelijk. Bijvoorbeeld bij een rij, een diagonale rij of een volle kaart. Bij een afgesproken volle bingokaart, roept de leerling “bingo”. De leerkracht controleert vervolgens of de bingokaart op de juiste wijze is afgestreept. Eventueel kan er gewerkt worden met prijsjes, een liedje zingen of een andere beloning.

Om het bingospel lastiger te maken, is het mogelijk om enkel het dier of het voorwerp van de boerderij te benoemen. Hierdoor worden de leerlingen gestimuleerd om zelf een beeld bij het woord te plakken. De leerlingen strepen vervolgens het plaatje op de bingokaart door waar zij de naam van hebben gehoord. Er zijn verschillende varianten van bingo mogelijk. Bijvoorbeeld bij een rij, een diagonale rij of een volle kaart. Bij een afgesproken volle bingokaart, roept de leerling ” Bingo”. De leerkracht controleert vervolgens of de bingokaart op de juiste wijze is afgestreept. Eventueel kan er gewerkt worden met prijsjes, een liedje zingen of een andere beloning.

Boerderij bingo

Download

Bordspel de boerderij:

Wie verzamelt er de meeste attributen en dieren voor op de boerderij? Het spel is voor maximaal 3 spelers die allemaal een eigen verzamelkaart hebben. Het spel werkt als ganzenbord en eindigt als de eerste op de finish is gekomen. Onderweg verzamelt de speler de attributen van zijn verzamelkaart. De speler legt een natuurlijk materiaal zoals een schelp op het juiste vakje, maar alleen als hij of zij erop komt. Niet als de speler erlangs loopt. Wie aan het eind de meeste items voor op de boerderij heeft wint het spel.

Boerderij bordspel

Download

Meer informatie over thema de boerderij:

Spellen thema boerderij