Spelletjes top 10 gezin

Spelletjes voor het gezin

(Door Marion) Spelletjes doen vinden wij erg leuk. En dan bedoel ik geen computerspelletjes, of spelletjes op de tablet. Nee, gewoon met zijn allen een spel spelen aan tafel. Hieronder heb ik de favorieten van mijn kinderen (6 en 7 jaar) op een rijtje gezet. Spelletjes voor het gezin

Spelletjes voor het gezin

Bekijk ook de spelletjes voor peuters.

1 Qwirkle, een leuk spel met allemaal steentjes met een symbool erop. Er zijn 6 symbolen in 6 kleuren. De bedoeling is een rij maken met 6 dezelfde vormen in alle kleuren, of 6 verschillende vormen in dezelfde kleur. Het is makkelijk te leren, mijn dochter van net 6 kan er aan meedoen. Maar het is ook nog leuk voor volwassenen. De reisversie is makkelijk mee te nemen en neemt al best veel ruimte in op tafel, wij vinden deze ideaal.

Bekijk het spel hier

2 Uno, een kaartspel dat lijkt op pesten. Kaarten in 4 kleuren, dus makkelijk voor iets jongere kinderen die moeite hebben om klaver en ruiten uit elkaar te houden.

Bekijk het spel hier

3 Halli Galli, je moet wel tegen het constante geluid van een bel kunnen. Maar met dit spel leren kinderen snel verschillende fruitsoorten optellen. Bij 5 dezelfde druk je op de bel en krijg je de kaarten. Wie het eerst zijn kaarten op heeft verliest.

Bekijk het spel hier

4 Wie is het, ik denk bij velen wel bekend. Inmiddels zijn er naast de gezichten ook andere kaarten beschikbaar, zoals met dieren.

Bekijk het spel hier

5 Vlotte geesten, een leuk spel waar je snel moet denken. Kinderen zijn hier vaak verbazend goed in. Er zijn 5 houten figuren en een stapel kaarten. Staat het voorwerp in de juiste kleur op de kaart? Dan moet je dat voorwerp pakken. Maar anders moet je het voorwerp pakken dat niet op de kaart staat en waar ook de kleur niet van op de kaart staat. Dus goed nadenken.

Bekijk het spel hier

6 Rummikub, ook een spel dat al jarenlang gespeeld wordt. Leuk als ze al een beetje kunnen rekenen en de cijfers goed herkennen.

Bekijk het spel hier

7 Monopoly, leer rekenen, risico’s inschatten (je kunt je geld maar 1 keer uitgeven) en vooral hopen dat de ander op jou dure straat komt. Ook leuk is het Monopoly kaartspel. Het werkt iets anders, maar ik zeker een aanrader.

Bekijk het spel hier

8 Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan het huisje van de heks? Probeer zo alle soorten snoep van het huisje van de heks te halen, maar als je het verkeerde snoepje pakt komt ze naar buiten.

Bekijk het spel hier

9 Triominos, een soort domino met driehoekjes. Ook weer makkelijk te leren. Je hebt een gewone versie met cijfers, maar er zijn ook junior stenen met kleur te krijgen.

Bekijk het spel hier

10 Speed Cups, wie stapelt het snelst zijn bekertjes in de juiste volgorde? Goed nadenken en snel stapelen. Is je stapel klaar? Druk dan op de bel.

Bekijk het spel hier

Meestal krijgen onze kinderen van Sinterklaas een leuk spel in de zak. Voor dit jaar hebben ze nog geen idee wat ze gaan vragen. Vorig jaar stond Qwirkle bovenaan de verlanglijst. Hebben jullie nog tips?

Er staan affiliate links in dit blog.

 

Overzicht met de leukste spelletjes voor het gezin