Spelletjes voor ontspanning

Spelletjes voor ontspanning

Wij spelen thuis graag spelletjes voor ontspanning. Echt even tijd voor elkaar, samenzijn en ondertussen lekker spelen. Zeker in deze tijd fijne tips om een gezellige tijd met elkaar te hebben.

Spelletjes voor ontspanning

Bekijk ook het blog met spelletjes voor peuters.

Kleuters

Ik schreef al een blog speciaal met spelletjes voor kleuters, maar hier heb ik nog wel wat aanvullingen op.

Haba spelletjes voor ontspanning

Onze kleuter en wij zijn dol op de spelletjes van Haba, bekijk ze allemaal hier. Ze zien er mooi uit, zijn erg leuk om te spelen en voor elk kind is er wel een thema dat past. Zoals eenhoorns, beren, piraten en Vikingen. En ook fijn, ze duren vaak niet zo lang ;).
We vroegen elke verjaardag van onze kleuter wel een aantal van deze spellen en hebben zo een hele verzameling. Dit zijn de favorieten:

Boomgaard

BoomgaardHet Boomgaard spel is een leuk, coöperatief spel voor peuters en jonge kleuters. Een brutale en altijd hongerige raaf maakt jacht op het fruit: knapperige kersen, sappige appels, heerlijke pruimen en zoete peren. Alleen door samen op tijd te oogsten kan je de fruitstelende raaf te snel af zijn.Het ziet er aantrekkelijk uit met een groot spelbord en houten bakjes voor het fruit.

Bekijk het spel hier
Wilde VikingenWilde Vikingen

Alle spelers zijn Vikingen die de buit willen veroveren. Dat doe je door te dobbelen en de schepen met veel edelstenen te veroveren als die in de haven aankomt. Je biedt tegen elkaar op met de juiste kleur Vikingen. Heb je de meeste én goed geboden? Dan win je de buit met edelstenen. Door het bieden wel geschikt voor wat oudere kleuters.

Bekijk het spel hier
Schat in zicht

Schat in zicht

Bekijk het spel hier

Onze kleuter houdt erg van piraten en vindt dit spel dan ook heel leuk om te spelen. Dit is zeker geschikt voor wat jongere kleuters. Het lijkt op ganzenbord. Op het eiland Zeeschuim liggen vijf schatkisten begraven die je moet zien te veroveren. Door te dobbelen mag je stappen zetten, met het beeld van de boot mag je zelf kiezen hoeveel stappen tot de 5. Als je in het water valt, moet je terug en een loopplank op dat stuk water leggen. En je mag bovenop elkaar liggen. Dit spel hebben we al eindeloos gespeeld hier thuis ;).

7 jaar en ouder

Qwixx

Qwixx

Dit spel is onze nieuwe verslaving thuis, want het is ook leuk voor volwassenen. Kinderen kunnen ook goed overweg met de dobbelstenen waarmee je tijdens alle beurten getallen op je scorebord aankruist. Het is een snel spel, dus ook ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch zin in een spelletje.

Bekijk het spel hier
Monopoly

Monopoly

Wie is er niet groot geworden met Monopoly? Het spel waarbij je zoveel mogelijk straten moet zien te kopen. Dit is vaak een avondvullend spel waar je wel even zoet mee bent.

Bestel het hier
Exploding kittens

Exploding kittens

Ik heb dit spel nog nooit gespeeld, maar hoor er goede verhalen over. Het is populair bij kinderen en won dan ook de prijs Speelgoed van het jaar. Dit tactische spel lijkt op Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Helaas heb je dan meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden.

Bekijk het hier

Spelletjes voor ontspanning voor volwassenen

Openhartig

Openhartig

Deze kaarten gebruiken wij thuis ook wel eens om elkaar nog beter te leren kennen. Je zou deze vragen ook digitaal aan elkaar kunnen stellen. Om de beurt trek je een kaart met een vraag of opdracht. Er zijn ook allerlei varianten van dit spel.

Openhartig
Escape room twee spelers

Escape room

Ik ben dol op Escape rooms. Dit spel kun je dus thuis spelen, een escape room op papier. Het enige jammere is dat je het spel maar twee keer kunt spelen. Zie het als een film huren thuis. Je hebt 60 minuten om te ontsnappen en je werkt ook met een app op je telefoon.

Bekijk het hier
Machi Koro

Machi Koro

Dit spel hebben we eindeloos gespeeld al thuis, ook erg handig om mee te nemen als we weer op vakantie mogen. Het is een vlot dobbelspel, waarin je met gebouwkaarten een eigen stad kunt opbouwen en zo steeds meer geld kunt vergaren.

Bekijk het hier

Bekijk ook de andere toffe White Goblin Games

Nog meer spelletjes

Spelletjes voor de vakantie

Rekenspelletjes voor kleuters

Bovenbouw Rad van Fortuin

Rad van Fortuin

Voor kleuters

De Gorgels taalspelletjes

Kroko koppen

Rekenspellen bovenbouw

Rekenspellen middenbouw

Het belang van spelletjes

Voor peuters

Voor het gezin

Pasen

Kerst

Sinterklaas

Download Sinterklaas

Wat is jouw tip voor een leuk spel voor thuis? 

Er staan affiliate links in dit blog.

 

Leuke gezinsspelen voor alle leeftijden ter ontspanning