Spelletjes voor peuters

(Door Bertine) Spelletjes, ik ben er gek op! Dus ook onze peuter moet er al aan geloven (en dat vindt ‘ie gelukkig niet erg ;-). Maar welke spellen zijn geschikt om met kinderen in de peuterleeftijd te spelen? Spelletjes voor peuters

Spelletjes voor peuters

Hieronder vind je vijf van onze favoriete spellen die ook peuters al prima vol kunnen houden en waar ze stiekem ook nog wat van opsteken. Bekijk ook de spelletjes voor kleuters.

Nijntje, Bonte ballonnen

Nijntje, Bonte ballonnen

Een super simpel, maar ook hartstikke leerzaam spel dat ik nog ken uit mijn eigen kindertijd. Gooi met de dobbelsteen en zoek de juiste kleur ballon erbij. Perfect om kleuren te leren en omdat een spelronde maar zo’n 5 minuten duurt ideaal voor de korte spanningsboog van je peuter.

Bekijk het spel hier

Balanceerspel

Balanceerspel

Houten speelgoed: ik hou ervan! Geen batterijen, geen gekke lampjes en geluidjes en het is ontzettend duurzaam en gaat lekker lang mee. In dit geval hebben wij een eenvoudige, goedkope variant van de Kruidvat, maar er zijn tal van prachtige balanceerspellen op de markt in verschillende prijsklassen. Duur hoeft het echter zeker niet te zijn want de onze doet al jaren prima dienst en is ook veel meer naar mijn werk geweest. Ook dit spel is weer perfect geschikt voor het oefenen van de kleuren en daarnaast leren kinderen over balans/evenwicht wat het spel net wat uitdagender maakt. Ook voor kleuters is het nog erg leuk!

Bekijk hier het spel

Lees ook: SPELLETJES TOP 10 GEZIN

Lotto als spelletjes voor peuters

Lotto

Ook hiervan zijn weer tientallen varianten te vinden, van prentenboeken tot tekenfilmfiguren dus voor ieder kind wat wils. Met een lottospel leren kinderen gedetailleerd kijken en vergelijken. Je kunt spelen met een kaart per persoon, maar ben je met zijn tweetjes dan kun je het ook net wat moeilijker maken door ieder twee kaarten te nemen. Zelf hebben wij een oud spel van kabouter Noddy in de kast, maar ook een hele mooie spellendoos van Rupsje Nooit Genoeg waar een prachtig lottospel in zit. Van deze laatste zijn ook kleine doosjes met lotto te koop, vaak voor een paar euro bij de grotere discounters. Heel veel spelplezier bijna voor nop!

Bekijk hier lotto

Het Peppa Pig modderpoelenspel

Het Peppa Pig modderpoelenspel

Tja, ook deze tikte ik weer voor een paar euro op de kop. Ik ben nu eenmaal dol op koopjes! Heerlijk om zo leuke spelletjes voor peuters te kunnen kopen. De jongens hadden goed mee geshopt dus hadden ze een cadeautje verdiend en peuterlief koos voor zijn absolute favoriet Peppa Pig. Bij dit spel draai je aan de wijzer en zie je zo of je 1, 2 of 3 stapjes mag zetten. Soms moet je even terug en soms spring je naar de volgende modderpoel. Heel eenvoudig, maar het spel ziet er super leuk uit en is perfect voor de eerste oefeningetjes in tellen.

Magneetspellen

Magneetspellen

Altijd leuk: spelletjes met magneten. In ons geval ook weer een mooi houten spel waarbij je met je hengel visjes moet vangen. Een eenvoudige variant, maar de werking van magneten op zich is al leerzaam en de meeste kinderen vinden dit heel boeiend. Er zijn ook varianten te vinden waarbij er punten op de visjes staan en natuurlijk zou je hier ook zelf voor kunnen zorgen om het spel wat moeilijker te maken en wat uitdagender voor grote broers en zussen.

Bekijk hier een vissenspel

Lees ook: SPELEND LEREN MET HET AFVAL VAN SPELLETJES

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en heb ik je weer wat nieuwe ideeën bezorgd. Altijd handig met de zomervakantie voor de deur! Veel speelplezier.

Er staan affiliate links in dit blog.

 

Leuke spelletjes voor peuters; Peppa Pig modderpoelenspel, nijntje ballonnen feest, vissen en nog meer

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren