Fidget Spinners mee naar school of niet?

Fidget Spinners mee naar school of niet?

(Door Danielle) Het is een hype, een gekte…  fidget spinners! Ze zijn er in allerlei soorten, kleuren en zelfs maten. Geel, groen, blauw, met glitters, glow-in-the-dark varianten en ga zo maar door. Kinderen zijn er dol op en zien wel degelijk potentie in deze rage. Zelfs volwassenen willen graag spelen met de draaiende schijven. Geef jij je kind Fidget Spinners mee naar school of niet?

 

Wat is een Fidget Spinner?

De Fidget Spinner is enorm populair. De fidget spinner is de nieuwe gadget van 2017! Draai je angst, stress en verveling weg met deze nieuwste gadget. De spinner is een draaischijf met kogellagers en daaromheen twee of meer uitsteeksels. Ze kunnen van hout, plastic of metaal gemaakt zijn. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren die je maar kunt bedenken. Zelfs glitter, ledlampjes en glow-in-the-dark varianten zijn verkrijgbaar. De spinner kan, eenmaal gespind, minutenlang ronddraaien. Het zou de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is, is maar de vraag.

Wie heeft het bedacht?

De spinners zijn in 1993 uitgevonden door Catherine Hettinger uit Amerika. Zij zocht iets voor haar dochter om rustig van te worden. Ze had patent aangevraagd en gekregen. In Amerika werd het populair maar nog niet zo populair als nu. Catherina kon de administratiekosten niet meer betalen waardoor ze het patent heeft opgezegd. Niet wetende dat het nu een rage is die bijzonder populair en niet meer weg te denken is.

Spinner mee naar school of niet?

De spinner is ontworpen om kinderen met ADHD, autisme of ADD te helpen zich beter te concentreren. Het lost niet meteen het probleem op natuurlijk maar zorgt ervoor dat kinderen rust vinden in het speeltje. Het schijnt perfect te zijn voor kinderen die graag overal aan friemelen. De spinner is een manier om toch iets te kunnen bewegen zonder dat het heel erg belemmerend is voor de omgeving. Je hoort en ziet het bijna niet. Maar geef je je kind een spinner mee naar school? Of de leerkrachten er blij mee zijn dat de spinners mee naar school worden genomen weet ik niet. Is het daadwerkelijk rustgevend of geeft het juist, omdat iedereen een spinner heeft, een rommelige, onrustige en drukke bedoeling? Het nadeel is dat ze de spinner kwijt kunnen raken en spelen op het schoolplein wordt vervangen door spelen met spinners. Sommige scholen hebben ze verboden waar anderen het geweldig vinden. Iedereen heeft zijn eigen mening, is het een hype of blijvertje?

Lestips met de Fidget Spinner

DOWNLOADS VOOR DE FIDGET SPINNER

Uitgelichte foto: Shutterstock