Spuit Elf wordt brandweerman

Spuit Elf wordt brandweerman WIN

Ik heb al vaker een winactie mogen doen met de boeken van Harmen van Straaten. Deze is ook weer zo fantastisch en passen bij de Kinderboekenweek 2021. In Spuit Elf wordt brandweerman is Spuit Elf altijd te laat, niet handig voor een brandweerman ;). Een heerlijk lief prentenboek met goede afloop. Win een exemplaar!

Spuit Elf wordt brandweerolifant

In de brandweerkazerne gaat het alarm. De brandweerolifanten roetsjen natuurlijk meteen langs de paal naar beneden en springen op hun wagens, op weg naar de brand. Maar niet Spuit Elf, hij is weer eens te laat. Hij slaapt het liefst door alles heen. De brandweerolifanten sjezen zingend weg, zonder hem. Kan Spuit Elf wel brandweerolifant worden? Misschien bedenken de brandweerolifanten wel een andere baan voor hem…

Bekijk het boek hier

Spuit Elf wordt brandweerman WIN

Wat vinden wij?

Onze dochter van 3,5 wilde het boek meteen lezen toen ze het zag. Ze herkent de stijl van illustreren al en zoekt dan achterin het boek naar de andere boeken van Harmen van Straaten die we al hebben, zoals Wat rijmt er op stoep?

Dit boek is niet zoals de andere boeken van Harm van Straaten op rijm. Er staan overigens wel zinnen in die rijmen, zoals het liedje van de brandweerolifanten. Het heeft ook een wat langere tekst, zodat het vooral geschikt is voor kleuters, of peuters die veel taal aan kunnen. Het verhaal is ook wat ingewikkelder dan de andere boeken van de schrijver/illustrator. Ik raad het dus vooral aan voor de kleuterklas in de Kinderboekenweek!

De illustraties zijn weer heerlijk, herkenbaar én grappig. Ook de brand is natuurlijk lekker spannend, gelukkig wordt het geblust. Echt een aanrader voor de Kinderboekenweek dus.

Bekijk het boek hier

WIN!

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 7 september mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.