Sta jij in je kracht in de klas?

Sta jij in je kracht in de klas?

Ik heb mijn eerste officiele invaldag gehad en ik mocht een dagje bij de kleuters lesgeven. Ik stond daar helemaal in mijn element en dat straalde aan alle kanten uit. Ik merkte ook het effect op de kinderen. Dus mijn vraag aan jou: Sta jij in je kracht?

Sta jij in je kracht in de klas?

Het was een heerlijke dag. Ik had er zin in, stond op tijd op, nam nog even een moment voor mezelf in de ochtend met onder andere een meditatie. Ik had al een dagje in die klas gedraaid en dat was heel gezellig. Ik bereidde me voor in de klas, de planning lag al klaar, heerlijk! Ik was er klaar voor. De kinderen stroomden binnen en ik voelde me fijn. Ik denk dat ik dat meteen ook uitstraalde. De kinderen ruimden rustig hun spullen op, gingen hun handen wassen, “gewoon” als elke dag. Ook in de kring waren ze snel stil als ik iets wilde zeggen en ik kon fijn met ze aan het werk. Tijdens een werkles knalde ik er nog een vouwwerkje uit (met dank aan de site van jufanke.nl). Ik kon prima met een groepje aan het werk terwijl de rest van de klas doorspeelde.

In mijn element

Ik merkte aan alles dat ik helemaal in mijn element was. Ik vond het heerlijk werken met dit clubje en dat straalde ik uit. De kinderen pikten mijn enthousiasme op. Ik had er ook oog voor als een kind iets niet zo fijn vond en kon daarop anticiperen, daar was alle rust en ruimte voor. Aan het einde van de dag zei een van de kleuters: “Jij bent echt een topjuf!” Die kon ik in mijn zak steken ;). Toevallig zag ik haar moeder wat later die ook aangaf dat haar dochter helemaal enthousiast over de dag thuis kwam. Missie geslaagd :).

Sta jij in je kracht in de klas?

Maar hoe komt dat nou?

Waarom stond ik daar zo in mijn element, helemaal in mijn kracht? Ik vind het heerlijk bij de kleuters en zeker dit leuke clubje bij elkaar. Ook een shout out voor de leerkrachten die er normaal gesproken voor staan, ze hebben er een fijne klas van gemaakt! Dan is het ook heel fijn om daar de dag te kunnen draaien. Door mijn ervaring in groep 6 weet ik nog beter wat ik fijn vind en wat ik kan. Ik denk dat ik een goede invalleerkracht ben die ene dag in de week. Dan sta ik mijn kracht, ben ik enthousiast en heb zin in de dag. Dat straal ik dan aan alle kanten uit waardoor ik ook die dag een leuke, fijne leerkracht kan zijn.

En jij?

Sta jij in je kracht? Weet jij wat je wil? Weet jij wat je kan? Waar je goed in bent? Wat je fijn vindt? Sta je op de goede plek? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in een reactie.

Wil je ook helder hebben wat je wil, wat je belangrijk vindt in het onderwijs en wat je kan? Bekijk dan de cursus Werkdrukverlichting voor leerkrachten waar je dat leert.