Stemtips voor De Nederlandse Kinderjury 2016

Dat ik lezen superbelangrijk vind weet je nu wel. Stemmen voor De Nederlandse Kinderjury dus ook! Zeker met een kinderboekenschrijver in huis. Stemtips voor De Nederlandse Kinderjury 2016

In de bibliotheek, thuis of op school

Stemmen kan op verschillende plekken. In de bibliotheek liggen de stemformulieren voor je klaar, je stemt ter plekke en geeft het formulier aan de bibliothecaresse. Dat deed ik vroeger zelfs als kind (ik was er toch uren te vinden), maar toen had je nog geen internet ;).

Stemmen op de site van de Kinderjury is het makkelijkst (op de computer kun je beter zoeken dan op je telefoon). Per leeftijdscategorie zijn er 100 tips, maar je kunt natuurlijk ook je favoriete boek opzoeken.

Op school kun je natuurlijk ook via de site stemmen. Als het te lastig is dat alle leerlingen hun e-mailadres moeten invullen, kun je ook stemformulieren uitprinten en opsturen.

Waar stem je dan op?

Je maakt een top 3 van jouw favoriete boeken. Er zijn 100 boeken te kiezen in jouw leeftijdscatagorie, 6 t/m 9 of 10 t/m 12 jaar. Je stemt met een geldig e-mailadres. Het boek met de meeste stemmen binnen de categorie wint de Kinderjuryprijs.

Mijn top 3

Natuurlijk ben ik erg bevooroordeeld, Jozua Douglas is mijn man. Maar zijn boeken zijn ook echt heel leuk! De tranen rollen regelmatig van het lachen over mijn wangen bij het meelezen van een nieuw boek.
Maar genoeg over die fantastische boeken ;), hier komt mijn top 3:

6 t/m 9 jaar

  1. Wout en Rik. De reuzentrol, Jozua Douglas.
  2. De Gorgels, Jochem Myjer
  3. De kindertemmer, Jacques Vriens

10 t/m 12 jaar

  1. De gruwelijke generaal, Jozua Douglas
  2. Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist,  Tosca Menten
  3. Gips, Anna Woltz

Activiteiten met school

Als school kun je van alles doen en organiseren rondom de Kinderjury voor de leesbevordering. Lees bijvoorbeeld een kwartier per dag met de klas.
Je kunt ouders betrekken, door bijvoorbeeld een speciale ouderbrief te downloaden.
Er zijn speciale digibordlessen van Prowise (je kunt gratis een account aanmaken).
En je kunt meedoen met een rapwedstrijd als promotie van de Kinderjury.
Meer tips vind je op de site van de Kinderjury.

Veel stemplezier! 

Nog meer tips?

TIPS OM HET STEMMEN VOOR DE KINDERJURY TE STIMULEREN

En reclame ;): STEM OP DE GRUWELIJKE GENERAAL