Stoere voorleestips voor vaders

Het zijn de Nationale voorleesdagen. En vaders moeten meer voorlezen. Vaders en moeders hebben allebei een eigen stijl van voorlezen. Vooral voor de zonen is het heel belangrijk dat vaders ook voorlezen. Zo kun je een leesachterstand voorkomen. Maar wat zijn dan leuke boeken voor vaders om voor te lezen? Hier deel ik boekentips om die mannen aan het voorlezen te krijgen. 

Stoere voorleestips voor vaders

Stoere voorleestips voor vaders

De vaders kunnen het voorlezen spannender maken door bijvoorbeeld een tent te maken in huis en daarin voor te lezen. Op de site van de Nationale voorleesdagen vind je tips voor het voorlezen zelf.

Hier vind je al veel boekentips.

Boekentips voor stoere vaders

o tot en met 2 jaar

De liefde voor boeken kun je al vroeg bij brengen.

Het is een boekje
Met Het is een boekje kun je als vader laten zien wat je allemaal nog meer kan met een boekje. Op je hoofd als hoedje, gebruiken als telefoon, ermee bouwen, maar natuurlijk vooral laten zien waarvoor het is bedoeld. Om voor te lezen natuurlijk!

Van top tot teen

Papa’s die voorlezen en dieren nadoen, dat is natuurlijk een gouden combinatie! In Van top tot teen staan allerlei dieren prachtig afgebeeld. De kinderen (en de papa’s natuurlijk) worden uitgedaagd om de bewegingen van de dieren na te doen.

2 tot en met 4 jaar

Mijn papaNiks leukers voor een papa, dan voorlezen over een fantastische papa toch? Mijn papa is namelijk de allerliefste en doet de leukste dingen met mij!

Mijn vroemtuigenboek

Ik schreef al eerder over Richard Scarry. Maar dit boek is ook heel tof voor papa’s! In Mijn vroemtuigenboek zie je allerlei voertuigen. Je liefde voor een kraanwagen, vrachtwagen of pick-uptruck kun je al vroeg bij brengen dus.

4 tot en met 6 jaar

Ruth Wielockx maakt stoere prentenboeken voor jongens, die natuurlijk ook heel leuk zijn voor meisjes.
Maar vooral voor papa’s zijn ze leuk om voor te lezen.

Pim Piloot
In Pim Piloot helpt Pim graag anderen. Daardoor komt hij niet toe aan zijn grote liefde, stuntvliegen. Als het dan eindelijk lukt, gaat het fout en komt hij in het ziekenhuis terecht. Gelukkig heeft hij door alle hulp veel vrienden gemaakt die hem allemaal komen bezoeken.

Stan Stuntman

Stan Stuntman probeert de meest gevaarlijke stunts uit. Hij probeert de kriebels in zijn buik terug te krijgen dat hij altijd van het skate kreeg. Maar wat hij ook probeert, het gevoel komt niet terug. Totdat hij iemand moet redden van een torenkraan. En met de grote sprong die hij dan moet wagen, komt het fijne gevoel weer terug.

Gewonnen

In Gewonnen is er een race gaande. De een rent, de ander zit in een race-auto, weer een zit op een fiets en zelfs een bus doet mee met de race. Maar wie gaat er winnen? De spanning is tot het einde te voelen.

Genoeg om voor te lezen. Dus zet die papa’s aan het werk! Wat is jouw voorleestip?