Strijkkralen, een succes!

Strijkkralen, een succes!

(Door Manon) Strijkkralen, hier in huis wel te zeggen het leukste speelgoed wat we hebben. Als sinds de kinderen klein waren was het al favoriet. 

Grote strijkkralen

We zijn begonnen met de grote strijkkralen. De gekleurde kralen werden door elkaar heen op het plaatje gelegd en het kon niet snel genoeg gaan voordat het gestreken werd.

Kleuren kiezen

Later werden de kleuren zorgvuldig gekozen en hadden de banden van de auto een andere kleur dan rest van de auto zodat je ook echt kon zien dat het een auto was. De dieren kregen ogen, en een ster werd randje voor randje met een andere kleur gevuld.

Kleine strijkkralen

Later kwamen natuurlijk de kleine strijkkralen. Lenn mocht er eerst alleen mee spelen aan de tafel of als Rens in bed lag, want anders maaide hij vrolijk alle strijkkralen van de tafel. (Jullie snappen vast wel dat het geen pretje is om deze van de grond te mogen rapen!)

Met de kleine strijkkralen kwamen de meest vrolijke creaties te voorschijn. Je kon merken dat Lenn het geweldig vond, elke dag speelde ze wel met de strijkkralen en ook als er vriendjes en vriendinnetjes kwamen spelen mochten ze mee doen. Deze vonden het dan weer super leuk wanneer ze hun werkje meteen mee naar huis konden nemen, dus vlug strijken dan maar.

Lees ook: DE KRALENPLANK, MAAR DAN ANDERS…

Rens vindt de kleine strijkkralen wel erg leuk, maar hij legt gewoon nog alle kleurtjes door elkaar. En eigenlijk vindt hij het best lastig om in zijn eentje een figuur af te maken. Vaak stopt hij halverwege, of vraagt hij of iemand hem wil helpen. Dan lukt het hem wel en is hij daar na ook erg trots op zijn werk.

Nog steeds worden de strijkkralen regelmatig op tafel gezet en wordt er hard gewerkt. Lenn wil haar werk eigenlijk ook nooit afgeven. Als je haar vraagt voor wie ze het maakt, dan zegt ze dat ze het voor zichzelf maakt. En wanneer ze er dan toch een kado wil geven aan iemand moet ze echt heel lang denken voordat ze besluit welke dat dan gaat worden.

Je merkt dat ze steeds creatiever wordt en ook zelf figuren bedenkt en ze niet alleen maar de plaatjes vult of namaakt van een voorbeeld. Ook zoeken we naar ideetjes op pinterest en gelukkig zijn die daar in overvloed te vinden. Daar vond Lenn ook haar laatste idee.

Strijkkralen, een succes!

Ze maakte vrolijke zomerse kettingen van strijkkralen. En nog geïnspireerd door de Koningsmarkt leek het haar wel leuk om deze te gaan verkopen. Nou dat is haar gelukt. Inmiddels zijn er al een tiental mensen de gelukkig eigenaar van een echte Lenn creatie. Helemaal trots was ze! Zien jullie haar stralende snoet?

Misschien hebben jullie nog wel leuke tips zodat we snel weer nieuwe dingen kunnen maken van de strijkkralen. Alle tips zijn welkom!!

Lees ook: 6 SPIEGELACTIVITEITEN VOOR KLEUTERS