Supergroen WIN

Supergroen WIN

Weer een leuk boek voor Kinderboekenweek 2022: Supergroen van Thijs Goverde. Een hilarisch boek om zelf te lezen vanaf 10 jaar. Vol weetjes over planten, maar op een hele grappige manier opgeschreven. Je kunt het winnen.

Supergroen

Thijs Goverde wilde graag een bos voor zichzelf, een voedselbos wel te verstaan. De boeren om het land heen en zijn ouders keken een beetje gek, maar hij wilde het echt. Daar ontdekte hij de magie van planten. Welke giftig zijn en welke juist goed. Hoe je meer van de goede planten kunt krijgen en minder van de wat slechtere. In dit boek ontdek je hoe spannend en boeiend de wereld van de planten is. Want wist je dat appelbomen eigenlijk allemaal een soort klonen zijn? En wat de overeenkomst is tussen grassen en croissantjes?

Bekijk het boek hier

Over de auteur

Thijs Goverde is een kinderboekenschrijver en cabaretier. Ook schreef hij veel verhalen voor kinderen. Hij is bekend van de boeken over Donderkat.

Supergroen

Wat vind ik?

Toen ik het boek zag, dacht ik: zou het vooral interessant zijn, een boek over de natuur? Of ook nog een beetje leuk om te lezen? Ik verwachtte vooral het eerste, maar door de eerste paar zinnen viel ik al bijna van mijn stoel van het lachen! ‘Als jij naar het bos wilt’, zeiden mijn ouders, ‘dan ga je toch lekker naar een bos? Kun je best zelf. Je bent veertig.’ Misschien komt het omdat ik zelf 37 jaar ben, maar het zette zeker de toon voor de rest van het boek. Want Thijs heeft de gave om interessante weetjes over planten enorm grappig te vertellen. Het boek leent zich ook echt goed voor close reading lessen, want stiekem leer je er ontzettend veel van. Prachtig om al die weetjes eens goed uit te pluizen en uit de tekst te halen.

Het boek is ook heerlijk om af en toe uit voor te lezen, je kunt er gemakkelijk een verhaal uitpakken, het leest als een soort column voor kinderen.

Bekijk het boek hier

Win

Je hoort, ik ben enthousiast over het boek. Wil je het nu ook hebben? Laat dan een reactie achter op de site (hieronder dus). 27 juli mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.