Superjuffie de film

Superjuffie de film

10 oktober komt de nieuwe film Superjuffie in de bioscoop en afgelopen zaterdag mocht ik naar de premiere. Heel bijzonder om mee te maken en zeker een leuke film om eens heen te gaan!

Superjuffie

De film Superjuffie is naar het gelijknamige boek van Janneke Schotveld. Veel kinderen vinden de boeken heerlijk om te lezen en nu komt er ook een film over uit in de bioscoop.

Juf Josje lijkt een doodgewone juf, maar ze blijkt iets bijzonders te kunnen. In de film ontdekt ze een beeldje waarmee ze ineens superkrachten krijgt. Superjuffie kan namelijk dieren om hulp horen roepen Als ze dan een krijtje eet, verandert ze in Superjuffie en kan ze de dieren redden. In de dierentuin zijn er gekke dingen aan de hand. Ze probeert haar superkrachten verborgen te houden, maar vier kinderen uit haar klas ontdekken het toch. Ze helpen Superjuffie om de zaken in de dierentuin aan te pakken.

De premiere

Ik werd uitgenodigd door Entertainment One om naar de premiere te komen. Ik vroeg Ingrid, de Kinderboekenjuf, om met me mee te gaan. Heel bijzonder om eens een filmpremière mee te maken. Lopen over de rode loper, de acteurs zien rondlopen en als allereerste de film mogen zien, ik vond het een hele belevenis.

De film was ook erg leuk, ik heb om meerdere stukken heel hard gelachen en het was ook zeker spannend! Ik kon me ook wel identificeren met Juf Josje, een wat chaotische en rommelige juf. Bleek wel toen ik mijn parkeerkaartje niet kon vinden in mijn tas en het al bij mijn pinpas bleek te hebben gestopt.

Superjuffie

Ik denk dat kinderen vanaf een jaar of 7 zullen smullen van de film. Zeker een aanrader om bijvoorbeeld in de herfstvakantie heen te gaan.

Het beeldje kon ik me niet herinneren uit het boek, dus dat is extra toegevoegd. En de indeling van het klaslokaal klopte niet helemaal, maar daar gaat Ingrid jullie ook vast meer over vertellen.

Ik vind het in ieder geval zeker een leuke film om naar toe te gaan.