Taal thema de boerderij

Door Shanon. Hier vind je allerlei leuke activiteiten taal thema de boerderij voor groep 3. Met woordkaarten, beginklanken memory en knijpkaarten beginklank allemaal in het thema de boerderij.

Taal thema de boerderij

Woordkaarten de boerderij:

De set woordkaarten bevat 18 woordkaarten in het thema de boerderij. De woordkaarten bestaan uit voorwerpen en dieren die veelvoorkomend zijn op de boerderij. Elke woordkaart bevat een afbeelding, het woord en het lidwoord. De kaarten kunnen los van elkaar gebruikt worden, waardoor de leerling de woorden onafhankelijk van elkaar aangeboden kan krijgen.

Woordkaarten thema boerderij

Download

Beginklanken memory thema de boerderij:

Bij de beginklanken memory oefenen de leerlingen beginklanken van woorden in het thema de boerderij. De woorden zijn overeenkomstig met de woordkaarten, zodat de leerling deze woorden al eerder aangeboden heeft gekregen. Daardoor beklijven de woorden beter. Bij de beginklanken memory is het de bedoeling dat de leerlingen het plaatje bij de juiste beginklank zoeken. Knip de kaartjes uit en lamineer ze. Leg de kaartjes ondersteboven door elkaar op de tafel. Laat de leerlingen vervolgens de juiste afbeelding bij de beginklank zoeken.

Beginklanken memory

Download

Knijpkaarten beginklanken thema de boerderij:

Bij de knijpkaarten is het de bedoeling dat de leerling de beginklank op de kaart aanduidt. De leerling kan dit doen door middel van het plaatsen van een knijper op de juiste beginklank. De kaarten bestaan uit voorwerpen en dieren die voorkomen op de boerderij. De woorden zijn overeenkomstig met de woordkaarten, zodat de leerling deze woorden al eerder aangeboden heeft gekregen. Waardoor de woorden beter blijven beklijven.

Meer informatie over thema de boerderij:

Taal thema de boerderij