Tafeldiploma tempotoets tafels tafeltoets

Tafeldiploma tempotoets tafels tafeltoets

In groep 4 leren de kinderen de tafels. In de leerlijn van rekenen staat dat de kinderen eind groep 4 de tafels tot en met 10 moeten kunnen opzeggen. om een tafeldiploma te krijgen, maken ze vaak een tempotoets of een tafeltoets. Je kunt deze met nakijkblad downloaden om te oefenen. Ook vind je een tafeldiploma.

Tafeldiploma tempotoets

In de leerlijn voor rekenen staat dat de kinderen aan het einde van groep 4 de tafels tot en met 10 moeten kunnen opzeggen. Eerst leren ze de tafels van 1, 2, 5 en 10. Vervolgens de tafels van 3, 4, 6, 7 ,8 en 9. Tenslotte leren ze alle tafels door elkaar. Ze moeten de uitkomst van de sommen binnen 5 seconden kunnen zeggen. Dat zorgt ervoor dat de kinderen het echt uit hun hoofd leren, in plaats van uitrekenen. Bij de grotere keersommen in de hogere klassen is het steeds moeilijker om uit je hoofd te leren, dus dan is het handig als je alle tafels kent.

Bekijk ook het diploma voor na de lockdown. 

Tafels oefenen

Het is dus goed om de tafels zowel thuis als op school te oefenen. Met de tempotoets die ik heb gemaakt kan dat. De kinderen moeten in twee minuten alle sommen kunnen opnoemen. Als schrijven lastig is, mag je de kinderen natuurlijk ook wat meer tijd geven. Als ze het maar meteen uit hun hoofd kunnen i.p.v. de som uitrekenen.

Ik maakte dan ook verschillende bladen voor verschillende tafels. Je kunt het diploma voor iedereen uitprinten, hier kun je zelf de tafels op zetten.

Lees hier meer over het oefenen van de tafels.

Tafeltoets 1,2,5,10

Tafeltoets tempotoets tafels

Download

Tafeltoets 1 t/m 10

Tafel 1 t/m 10

Download

Tafeltoets 1 t/m 12

Download

Tafeldiploma

tafeldiploma

download 

Meer tafels oefenen

Kleuren op code tafels van 1 tot en met 5 en van 6 tot en met 9,  tafels van 10,11,12 en alles door elkaar. 

Tafels oefenen spel.