Taxonomie van Bloom thema vervoer

Taxonomie van Bloom thema vervoer

Kinderboekenweek 2019 is bijna! Ik oefen met het stellen van uitdagende vragen aan de kinderen en kwam zo bij de Taxonomie van Bloom thema vervoer voor kleuters. Ze passen ook goed bij het boek André het astronautje Op zoek naar Laika het prentenboek van de Kinderboekenweek.

Taxonomie van Bloom thema vervoer

Taxonomie van Bloom

De Taxonomie van Bloom kwam meerdere malen terug in mijn carrière als leerkracht. Maar ik verdiepte me er nooit eerder in, totdat ik het boek Vloeiend van groep 2 naar 3 las en vond dat ik meer moest oefenen met vragen stellen aan de kinderen. Deze taxonomie is een leidraad om los te komen van alleen het begrip van kinderen, maar ze ook uit te dagen om in hogere orde te kunnen denken, zoals nieuwe ideeën creëeren.

Ik speurde wat rond op internet en kreeg een goede tip via Instagram en kwam bij de volgende links:

Ik kocht bij Slimme kleuters een pakket om kinderen te kunnen uitdagen met ontwikkelingsmaterialen die je al in de klas hebt staan. Ik vond handige uitleg op digischool. En op onderwijsmaakjesamen.nl vind je ook een handige poster om je te helpen met vragen bedenken.

Thema vervoer

Voor de Kinderboekenweek 2019 heb ik getracht vragen in de verschillende denkordes te bedenken volgens de Taxonomie van Bloom thema vervoer. Voor de experts: misschien kloppen ze niet helemaal? Ik ben er flink mee aan het oefenen, dus ik hoor graag tips!

Prentenboek van de Kinderboekenweek

De vragen passen bij het boek André het astronautje Op zoek naar Laika. Het prentenboek van de Kinderboekenweek. Op de eerste bladzijde van het boek vind je vervoersmiddelen van de kaarten in de grote zoekplaat. Lees dan eerst het boek voor en praat over de vervoersmiddelen. Welke kennen de kinderen? Vervolgens kun je dit verdiepen met de vragen uit het bestand.

De vervoersmiddelen zijn vrij algemeen, dus kun je ze ook bij andere boeken of bij het thema vervoer inzetten. De afbeeldingen zijn dezelfde als die van de bingokaarten.

Taxonomie van Bloom thema vervoer

Download de vragen