Tech is te gek spaaractie

Techniek is hot! Mag ook wel, het wordt steeds belangrijker. Kinderen leren met de spaaractie Tech is te gek van Albert Heijn in samenwerking met NEMO van alles over technologie, wetenschap en programmeren.

Tech is te gek

Met de nieuwe spaaractie willen Albert Heijn en NEMO kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de wereld van techniek. Ze leren bijvoorbeeld hoe techniek vooruitgang mogelijk maakt.

Kinderen kunnen de komende vier weken sparen voor 160 tech-plaatjes: tech-plaatjes met interessante weetjes over technologie en wetenschap, doe-plaatjes met experimenten die kinderen zelf thuis kunnen uitvoeren en Techie augmented reality (AR) plaatjes waarmee kinderen leren programmeren.

Spaaractie

Op de Techie AR-plaatjes staat de held van deze actie: Techie de robot. Ook bij deze spaaractie hoort een gratis app met AR waarmee ze Techie kunnen programmeren. Door codeblokken verslepen, toe te voegen of te verwijderen verander je Techie bijvoorbeeld in een filmster. Je kunt Techie ook de populaire Swish Swish-move laten doen. Zo leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van programmeren en ontdekken ze dat veel dingen om ons heen door computers zijn aangestuurd.

Lees ook: PROGRAMMEREN MET KLEUTERS: BEE-BOT

Kinderen kunnen een foto van zichzelf uploaden en op het lichaam van Techie plaatsen. Zo spelen zij zelf de hoofdrol in hun eigen geprogrammeerde moves die ze kunnen delen met vrienden. Techie zal ook tot leven komen tijdens de actie in een spannende YouTube trilogie Techie de serie. In de serie worden de hoofdrollen gespeeld door YouTube-sterren Gio, Bibi, Hanwe, Vincent en natuurlijk Techie zelf.

De app

Ik zie zeker ook mogelijkheden in de klas! Bijvoorbeeld spelen met Techie als het werk klaar is en de filmpjes die de kinderen maken laten zien op het digibord.

NEMO

De spaaractie is samen met NEMO Science Museum ontwikkeld. Op een laagdrempelige manier maakt Nederland kennis met wetenschap en technologie. Ze vinden de actie extra bijzonder, omdat veel kinderen door de spaaractie zullen kennismaken met techniek en wetenschap.

Lesmateriaal

Voor het basisonderwijs is door stichting FutureNL, die ook techniek onder kinderen stimuleert, verdiepend lesmateriaal ontwikkeld bij de plaatjes waardoor ook scholen met de inhoud aan de slag kunnen. De lessen zijn gemaakt voor groep 3/4, 5/6 en 7/8, bomvol computational thinking, natuur & techniek.

Digi-doener

Deze vijftien lessen zijn de aftrap van de Digi-doener: een wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen voor groep 6/8. De Digi-doener is gratis en staan voor een lesuur Natuur & Techniek. Je hebt de spaarplaatjes er niet bij nodig. 

Leerkrachten kunnen zich gratis inschrijven op de Digi-doener, de eerste verschijnt op vrijdag 1 juni. De 15 lessen bij de spaaractie staan op leskanaal LessonUp.

Ik heb hier niet voor betaald gekregen, vind het een leuke actie!

BewarenBewaren