Tellen

Tellen en nog veel meer tellen

(Door Carla). Tellen en maar blijven tellen, het is Joris zijn nieuwe hobby!
Alles wat we tegen komen of waar we zijn wordt zorgvuldig geteld. 

Opstaan en tellen

Dat begint al bij het opstaan: ‘mama ik ga me aankleden. Even tellen hoeveel kledingstukken ik vandaag aan doe?’ Dan komt hij vaak tot de conclusief dat het aantal gelijk is als de dag ervoor, maar gewoon even tellen omdat het kan!

In de winkel tellen

In de winkel telt hij de verpakkingen die nog in de schappen staan en geeft er dan vrolijk commentaar bij dat ze een nieuwe bestelling moeten plaatsen!

In de wc tellen

Nu hadden we op de wc (daar komt onze jongste soms geweldig tot rust) en in de keuken op ons familiebord de cijfers van 1 tot 10 staan. In groep 2 had Joris moeite met de zes en de negen. Met een geweldig zelf bedacht ezelsbruggetje had meneer dat zo onder de knie. De zes heeft het streepje naar boven en de negen naar beneden. Ik weet nog goed dat hij er zo trots op was, echt helemaal zelf bedacht!

Honderd vel in de wc

Na negen weken groep 3 vond Joris dat hij toe was aan een volgende stap, bij thuis komst werden de cijfers 1 tot 10 keurig verwijderd met de boodschap: ‘Mam ik ben geloof ik nu echt toe aan een honderd vel want die gebruikt juf op school ook!’

We hebben samen op internet een prachtig honderdvel gevonden. We hebben deze in kleur uitgeprint en natuurlijk geplastificeerd. Prachtig koordje er aan en die hangt nu weer in de wc. Joris trots als een pauw dat hij dat even zelf geregeld had en wij blij want we horen nu onze jongste spruit zingen op de wc van 1 tot bijna 100.

Uitgelichte foto:  Shutterstock