Koptelefoon

Terug naar het werk met de blogbox

Zo één keer in de zoveel tijd vind ik het leuk om iets voor mezelf te krijgen voor mijn site. Maar dan wel als het past natuurlijk. Nu kwam de back to work blogbox van RVG media & impact voorbij, dus die vond ik wel fijn om te ontvangen. Ik laat je graag zien wat erin zit om goed aan het werk te kunnen.

Terug naar het werk met de blogbox

Mijn laptop is heilig

Mijn laptop is heilig

Ik heb een MacBookPro voor mijn bedrijf. Thuis staat die netjes op een standaard met een toetsenbord, maar ik sleep ‘m ook graag overal mee naartoe. In de klas vind ik het ook veel fijner om op mijn eigen laptop te werken, veel sneller en efficienter. Dus in drukke periodes, rond de rapporten bijvoorbeeld, neem ik ‘m graag mee. Natuurlijk afgesloten in het magazijn om het na schooltijd tevoorschijn te toveren. Ik ontving deze ruime tas van Case Logic met eigentijds ontwerp en handige functies. Hiermee is hij perfect om mijn 15,6″-laptop en andere benodigdheden mee te nemen. Het heeft 25 jaar garantie. Zelf vind ik met name de meerdere vakken met ritssluiting super fijn. Zo kan ik al het schoolwerk toch een beetje georganiseerd meenemen.

Efficient werken

Steeds meer lees je hier op de site over efficiënt werken. In de vakantie heb ik weer ervaren hoe fijn het is om écht vrij te zijn. Dus geen mails beantwoorden tijdens vakantietijd of een gesprek voorbereiden als ik met mijn kinderen aan het spelen ben. De Nedis® Bluetooth® 5.0 over-ear-koptelefoon  (zie uitgelichte afbeelding) met ondersteuning voor spraakbesturing vind ik heel fijn en heeft een mooi prijsje. Zodra ik thuis moet werken zet ik deze koptelefoon op en kan ik me echt even afsluiten. Daarna ben ik weer “beschikbaar” voor de rest van het gezin. Deze koptelefoon heeft een gebruiksduur van maximaal 20 uur en kan gelukkig ook worden gebruikt met de meegeleverde audiokabel. De koptelefoon is ook te gebruiken met Google Assistant en Siri, zodat je kunt vragen om je muziek te starten, routeaanwijzingen of online informatie te geven. Ik gebruik ‘m vaak bij het sporten. Door de grootte past het goed over mijn oren, maar kan ik toch nog veel horen, omdat er geen noice canceling op zit.

Notities maken

Bambook

In de box zat ook een schrijfblok van BamBook. Wellicht ken je het merk al, want ik weet dat veel leerkrachten dit gebruiken. Ik heb tig notitieboekjes rondslingeren en altijd kwijt wat ik waar heb opgeschreven. Nu ik BamBook gebruik heb ik hier geen last meer van. Met BamBook heb je namelijk een voordeel van kunnen blijven schrijven, maar ook van eenvoudig wissen en opnieuw gebruiken. Hierdoor werk je altijd in hetzelfde notitieblok en word je gedwongen te kiezen welke aantekeningen je bewaart (kan eenvoudig via de app van BamBook) en welke je wist. Deze is wel vrij lang, maar je hebt ze in verschillende formaten en goed voor het milieu natuurlijk, nu je niet allerlei papier gebruikt.

BamBook snapt heel goed dat je de balans zoekt tussen het beste voor jezelf en het beste voor de planeet. Met BamBook kun je blijven schrijven (en hoef je niet álles digitaliseren) zoals je gewend bent én het juiste doen voor het milieu. Het is tijd om de bladzijde om te slaan, of nog beter: ‘m te wissen en keer op keer opnieuw te gebruiken! Het blijkt ook dat je beter onthoudt als je dingen opschrijft.

Mealpreppen en gezonde lunch meenemen

Mealpreppen

Ken je dat? Je maakt in de ochtend supersnel een broodje dat je in een bakje kwakt. Vervolgens op school hoop je dat je 5 minuten pauze kunt nemen om het naar binnen te werken. Maar ik eet liever gezond, dus bereid ik mijn gezonde lunch meestal de dag van tevoren voor.

De vershouddozen van Curver zijn hiervoor ideaal. Nieuw aan de Smart Eco-lijn is dat deze producten gemaakt zijn van 100% gerecycled PP (polypropyleen) waardoor het dus ook nog een duurzame oplossing is voor het bewaren, meenemen en/of verwarmen van je voedsel! De Smart Fresh Eco lijn van Curver, bestaat uit diverse oplossingen geschikt voor het bewaren van voedingsmiddelen in de koelkast en diepvries.Je ziet makkelijk wat erin zit en je kunt ze goed stapelen. De producten zijn 100% lucht- en waterdicht dankzij een beveiligde sluiting met geïntegreerde seal en zijn ook geschikt voor gebruik in de magnetron en ze kunnen in de vaatwasser, handig!

Handige paraplu tegen de regen

Handige paraplu tegen de regen

We staan wat op het plein hè?! Vaak in de regen, want ik ga dan wel graag even naar buiten met mijn klas. Handig om deze paraplu van Reisenthel & Knirps in je tas te hebben. Hij is namelijk heel compact en makkelijk uit te klappen, past makkelijk in je leerkrachtentas.

Knirps is al decennia lang marktleider in paraplu’s. Dit najaar slaan Reisenthel en Knirps de handen in één. Met als resultaat zoveel méér dan een paraplu. Het is een combinatie van de Reisenthel stijl en duurzaamheid met de bekende Knirps technologie. De paraplu’s zijn smal, lichtgewicht, duurzaam – want gemaakt van gerecycled PET materiaal, kunnen tegen een stootje en zien er leuk uit. Deze gaat nu standaard in mijn tas!

Duurzaam

Leuk dat er in deze BlogBox veel aandacht is voor duurzaamheid! Ik probeer wel steeds duurzamer te leven, maar het is soms flink zoeken.  Van een paraplu tot de gerecyclede vershouddozen en het schrijfblok waarmee we papier besparen. Dit laat zien dat duurzaamheid steeds vaker binnen handbereik is, fijn is dat!

Wat gebruik jij graag dagelijks in je werk?

Ik kreeg producten voor dit blog en er staan affiliate links in.