Texas Twister nieuw in Julianatoren

Texas Twister nieuw in Julianatoren

Vorig jaar mocht ik mee met het schoolreisje van de oudste naar de Julianatoren. Vandaag ging ik met de jongste van vier jaar. We waren uitgenodigd bij de opening van de nieuwe attractie Texas Twister.

Texas Twister

In de Texas Twister maak je een rit over de prairie van Texas tussen de beelden uit de grote gehouwen van Jul en Julia, meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin op Mount Muismore. De Texas Twister is een spinning coaster is waarbij het bovendeel van het wagentje roteert ten opzichte van het onderstel. Het is samen met de attracties de Paardenbaan, de Tollende Hoeden en de Wild West Express het themagebied Het Wilde Westen.

Er hoort ook een serie van Jul & Julia genaamd ‘herrie op de prairie’. Ze zijn momenteel druk bezig met de opnamen voor deze nieuwe serie. Van de totstandkoming van de ‘Texas Twister’ heeft het pretpark een 3-delige YouTube-serie gemaakt. In deze serie krijg je een kijkje achter de schermen over het ontwerp, de bouw, de afwerking en zie je unieke beelden. “De derde aflevering verschijnt vrijdag 22 april op het Julianatoren YouTube-kanaal en onze website julianatoren.nl” aldus Jeroen Buter, de eigenaar van het pretpark.

De opening

Wij mochten bij de opening aanwezig zijn. Onze jongste is niet zo groot (van wie zou ze dat nou hebben? ;)), maar stond mooi vooraan bij het podium. Meneer Kaasschaaf en Mevrouw Suikerspin vertelden een stukje van een verhaal over het openen. Natuurlijk moesten Jul en Julia er ook bij komen om te zingen en te dansen met alle kinderen. Het was een gezellig feestje! De boeven probeerden de lancering nog te voorkomen. Zij zouden op het grote scherm blijven staan, zodat de achtbaan niet zou kunnen rijden. Gelukkig stampten de kinderen het beeld kapot met de muizendans en kon de Texas Twister wel kon rijden. Wel grappig: toen we wederom aftelden deed de lancering het echt niet. En dat hoorde er niet bij denk ik ;). Na wat technische handelingen lukte het wel en ging de achtbaan rijden terwijl er grote confettislierten knalden en vuur omhoog spoot. Vervolgens ontstond er een enorme rij bij de achtbaan. Ik besloot om later te gaan en eerst een attractie ernaast uit te proberen. Daar was het heerlijk rustig! Ik begreep daar dat de Texas Twister even niet kon rijden, omdat er teveel confetti op lag. Dat moest eerst opgeruimd worden.

Wat vonden wij van de Texas Twister?

Later pakten we de achtbaan natuurlijk wel! Onze jongste is ongeveer 98 centimeter en mocht er nét onder begeleiding in. Vanaf 95 cm mag dat en van 1.20 meter mag je zonder begeleiding, onze oudste zou dus alleen mogen. Het is wel echt leuk! De Texas Twister gaat net iets minder snel dan de rolschaats achtbaan, maar dan draait het wel rond natuurlijk! Ik werd er al een pietsje misselijk van, maar dat was bij uitstappen wel over. Je draait ook beide kanten rond, dus dat scheelt ook. Onze dochter giebelde erop los, ze vond het fantastisch en wilde het liefst meteen weer. Een mooie aanvulling!

Bekijk hier meer over de Texas Twister.