Erop uit tips voor kinderen op Texel

Texel met kinderen: erop uit tips

Pas geleden verbleven we een weekend op Texel. Via Instagram vroeg ik om tips voor Texel met kinderen. Deze leuke erop uit tips met soms een educatief tintje hebben we gedaan als gezin. 

Ik heb altijd meteen een vakantiegevoel als ik de boot op stap naar een van de eilanden. Texel is het makkelijkste met de auto te bereiken en ook het eiland zelf is heel kindvriendelijk. We zijn er al regelmatig geweest en hebben verschillende uitjes gedaan, die we overigens allemaal zelf hebben betaald. We hebben het erg naar ons zin gehad en gaan ook zeker vaker terug. De laatste keren verbleven we bij Landal Sluftervallei, een heerlijk park!

Ameland is ook een leuk eiland met kinderen.

Erop uit tips voor Texel met kinderen

Ik maakte een vlog over de activiteiten die we hebben gedaan.

Landgoed De Bonte Belevenis

Landgoed De Bonte Belevenis

Deze tip kregen we het meest: ga naar Landgoed De Bonte Belevenis en ik snap heel goed waarom, het is echt een belevenis voor kinderen :). Ze leren er van alles, dus een ideale plek bij mooi weer, maar ook bij slecht weer.

Je betaalt eerst entree om te mogen spelen in de speeltuin en het skelterpark en dat is al heel leuk. Maar het beste kun je een combinatieticket kopen met de ambachtenstrippenkaart. Daarmee mag je zelf allerlei dingen maken: een broodje (en dit was best veel), een kaars, een zeepje en papier scheppen. Het zeepje en de kaars doen hier thuis nu ook goede zaken. Een tip van Flip: doe eerst alles van de strippenkaart voordat je de kinderen laat spelen. Het bleek namelijk dat niet alleen het broodje even duurde, maar de kaars en het zeepje ook een tijd moesten drogen. Wij gingen eerst spelen, maar moesten toen uiteindelijk toch nog even wachten. Wat overigens ook niet erg is, er zit een leuke theeschenkerij bij waar we een lekkere koek aten.

Je kunt dus ook volop spelen op het landgoed. Er lopen heel wat dieren los, zo konden we de mooie veren van de pauw bewonderen. Er is een leuke speeltuin bij met een parcours voor traptraktors, trampolines, schommels, wip-wap en een mooi parcours voor skelters. Daar was onze kleuter nog net wat te klein voor, maar samen met papa was het toch leuk. We hebben ons hier uitstekend vermaakt dus, echt een aanrader!

Ecomare

Als je een keer naar Texel met kinderen gaat, kun je Ecomare in De Koog eigenlijk niet overslaan. Dit weekend zijn we er niet geweest, maar ik ben er wel al regelmatig geweest. Ecomare vangt gewonde zeehonden op, je kunt er onder andere bruinvissen en zeehonden bekijken. Ook is er een natuurmuseum bij waar je van alles ontdekt je over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Zeker een bezoekje waard als je naar Texel gaat!

Vuurtoren beklimmen

Onze kleuter wilde graag de vuurtoren van Texel beklimmen en dat is voor een vierjarige goed te doen. Je betaalt wat entree, maar kunt dan zelf naar boven klimmen. Eenmaal boven heb je prachtig uitzicht over Texel en het strand, je kunt Vlieland zien liggen.

IJsboerderij Labora

IJsboerderij Labora

Deze tip voor Texel met kinderen kreeg ik ook heel vaak. Bij ijsboerderij Labora kun je heerlijk spelen, maar je moet er ook echt een ijsje eten, heel lekker!

Er is een leuke speeltuin met schommels, een wipwap, klimtoren en een megagroot springkussen waar je ook heerlijk vanaf kunt glijden. Er staan tractors waar je op mag rijden en voor zowel groot als klein een glijbaan. Onze kleuter wilde er eigenlijk niet weg, maar we moesten de boot halen.

Sommeltjespad

We hadden er helaas geen tijd meer voor, maar het Sommeltjespad leek me ook heel leuk om te lopen. Dit is een 1,5 km tocht door het Texelse bos. Kinderen kunnen zelf de weg lopen door op zoek te gaan naar de Sommeltjes, een soort kabouters. Langs de route ontdekken de kinderen van alles, zoals sommeltjes die onder boomwortels wonen. Dat ga ik zeker nog een keer doen!

Strandpaviljoen Kaap Noord

Ik kreeg ook de tip om naar Strandpaviljoen Kaap Noord te gaan. Het ligt aan een mooi stukje strand en is dus een heerlijke plek om te zitten. Kinderen spelen er fijn op het strand. Het eten vond ik helaas niet zo bijzonder, maar we hebben wel even lekker in het zonnetje aan zee kunnen zitten.

Wat is jouw tip voor Texel met kinderen? 

Texel met kinderen: erop uit tips

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren