The Nutcracker and The Four Realms review

The Nutcracker and The Four Realms review

Door Jamie Lee. The Nutcracker and The Four Realms. Een verhaal over een betoverende fantasiewereld in een kamer van een prachtig landhuis in historisch Londen.

De trailer van The Nutcrakcer and The Four Realms had ik al gezien, want ik ben ontzettende Disney-fan. Dus toen Maike een blogger zocht om deze film te reviewen, heb ik mij meteen aangemeld. Ik kreeg een vrijkaart van Disney om op een eigen gewenst moment er naartoe te gaan.
Samen met mijn broertje en zusje, die nog grotere Disney-fans zijn, ben ik gezellig op zondagochtend naar de film geweest.

The Nutcracker and The Four Realms

Alles wat Clara (Mackenzie Foy) wil is een sleutel – een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman), leidt haar naar de felbegeerde sleutel. Die daarop deze plots veranderd in een vreemde en mysterieuze wereld. Hier ontmoet Clara soldaat Phillip (Jayden Fowora-Knight), een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Zoet. Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Mother Ginger (Helen Mirren) om hier de sleutel van Clara te vinden en hiermee hopelijk de harmonie terug te brengen in de nu zo wankelende Koninkrijken.

The Nutcracker and The Four Realms

Mijn beleving

De film is een moderne live-action vertelling van het klassieke verhaal: The Nutcracker and The Mouse King van schrijver E.T.A Hoffmann’s. Vanaf 1 november is deze film al te zien.
Omdat het verhaal zich in de kersttijd afspeelt is het echt een feelgoodfilm voor deze tijd van het jaar.
Direct vanaf het begin van de film voel je de kerstsfeer door de vogelvlucht die je maakt door historisch Londen in kersttijd. Door de 3D weergave, waar ik naartoe ben geweest, zit je er gelijk helemaal in en de grafische tekeningen zijn werkelijk prachtig.

Zelf had ik iets meer actie verwacht, nu nam het vertellende/informerende deel een groot stuk van de film in beslag. Daarnaast vond ik de clowns best griezelig, ik heb het sowieso al niet zo op clowns. Dus mocht je niet zo fan zijn van clowns, bereid je hier dan goed op voor! Ik vond het heel mooi dat er ook een echt balletstuk werd opgevoerd in de film, dit geeft een cultureel randje aan de film.

The Nutcracker and The Four Realms

Raad ik hem aan?

Ik raad The Nutcracker and The Four Realms zeker aan voor kinderen in de bovenbouw die niet bang zijn aangelegd, of echt voor kinderen boven de 12 jaar zoals de kijkwijzer zegt.
Voor volwassenen is het iets minder leuk om te kijken, omdat je eigenlijk vanaf moment een het eind van de film kunt raden. Maar de mooie omgeving en het kleurrijke spektakel maakt alles goed.
Een aanrader voor als je gaat, ga de film in 3D bekijken!