Thema AU! De huishoek omgetoverd tot een doktershoek en allerlei thema ideeën, zoals een ziekenwagen knutselen en tekeningen op het krijtbord. 

Na de feestdagen en de vakantie is het bij ons tijd voor het thema ‘AU!’. Ik zocht een manier om mijn huishoek snel en gemakkelijk om te bouwen tot doktershoek. Dat heb ik als volgt gedaan: Ik heb een bankje van de gang gepakt en verticaal in mijn hoek neergezet. Hierop ligt wit papier. Je kunt bijvoorbeeld het papier gebruiken waarmee je met kerst je tafel aankleedt. Hier kan Ko liggen. Leg er een kussen en een laken neer waarop hij kan slapen.

Thema AU!

Er staat een schot in mijn hoek met daarop geplakt: een vel met letters van de oogarts om de ogen te bekijken en een recepten als voorbeeld. Er staat een tafel (de dokterstafel) in mijn hoek. Ik heb zelf een schrift gemaakt als receptieboekje waar ze namen en telefoonnummers in kunnen opschrijven.Natuurlijk ligt er ook een EHBO-koffertje bij met allerlei doktersspullen. Wat ook ontzettend leuk is: echte ziekenhuis spullen. Zo hebben wij mondkapjes en een doktersjas in de klas.

Sommige kinderen in je klas kunnen al lezen. Dit is een werkblad dat de kinderen zelf kunnen lezen en vragen over kunnen beantwoorden. De kinderen lezen het werkblad en maken onderaan de vragen. Dit kunnen ze stempelen of schrijven.
Download hier het verhaaltje over lot die van haar fietst af valt 

Wat vinden de kinderen van het thema?

Ik had de hoek nog niet ingericht, of ze waren er al volop in aan het spelen. Ko ging snel het bed uit, want ze moesten zelf onderzocht worden. Er werd gebruik gemaakt van de tangetjes en dokterskleding, ze weten meteen hoe het werkt. Iedereen is wel een keer naar de dokter of naar de tandarts geweest en kan daarover vertellen. Ik kreeg ook meteen potjes en doosjes van medicijnen van de kinderen thuis. Gelijk een leuke tip trouwens: vraag daarna bij de kinderen en de ouders. De kinderen spelen er meteen mee. Goed voor de woordenschat ook trouwens: medicijnen en apotheek.

Ik heb zelf een ziekenwagen geknutseld en opgehangen, deze werd meteen nagetekend op het krijtbord. De kinderen kwamen zelf met het idee om een bedje voor Ko te maken in de bouwhoek. Hij is dan ook een nachtje in het ziekenhuis gebleven en mocht de volgende dag weer naar huis.

Bekijk ook: THEMA ZIEK MET DRAAK DRIES EN DE VLIEGENDE DOKTERS

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren