Thema de boerderij

Thema de boerderij

Door Shanon. Hierbij een overzicht van verschillende materialen behorende bij het thema de boerderij. Boordevol weetjes, uitdagende opdrachten en prachtige illustraties over de boerderij.

De start van het schooljaar is voor een aantal regio’s alweer begonnen. Een groot aantal scholen werkt met de methode veilig leren lezen. Een van de eerste thema’s zal zijn de boerderij. Bekijk ook het blog met taal boerderij en de spellen

Thema de boerderij

Boeken

De boer

Beroepenreeks - De boer

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werkt de boer op zijn boerderij. Hij zorgt er voor alle dieren die er wonen. De kippen leggen elke dag een eitje voor hem en de koeien geven hem elke dag verse melk. De boer werkt ook met zijn grote tractor op het veld. Daar zorgt hij voor maïs, aardappelen en graan. Zo kunnen we elke dag een lekkere boterham eten. Het is de boer die daarvoor zorgt!

Bekijk het boek hier

De koe die een ei legde

De koe die een ei legde

Nellie de koe heeft een ei gelegd! Niet te geloven: een koe die een ei legt. En Nellie is juist zo’n doodgewone koe. Ze kan niet eens fietsen of op haar handen lopen, zoals de andere koeien. Die vertrouwen het zaakje dan ook helemaal niet; daar zullen de kippen wel achter zitten! Iedereen wacht vol spanning tot het ei is uitgebroed. Wordt het een kip? Of toch een koe?

Bekijk het hier

Dottie’s eieren

Dottie's eieren

Dottie de kip is blij en trots. Voor de eerste keer heeft ze eieren gelegd. Ze vindt dat alle dieren moeten komen kijken. Maar niemand heeft tijd… Dan komt er een grote verrassing! Bekijk ook de activiteiten Dottie’s eieren.

Bekijk het hier

We hebben er een geitje bij

We hebben er een geitje bij!

Op de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Bekijk het boek hier

Boer Boris

Boer Boris - Boer Boris (met bouwplaat)

Boer Boris heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. En er is ook nog zo veel te zien op de boerderij: ploegen, akkers met vogelverschrikkers erop, en natuurlijk heel veel dieren. Want behalve Knol het paard zijn er varkens, koeien, een klein kalfje, schapen, muizen en kippen. En alles kan worden geteld van 1 tot 10. Uh sorry, 11! Een heerlijk boek voor bij het thema de boerderij.

Bekijk het hier

Zorgen voor je kippen

Mijn eerste docuboek - Kaatje leert je zorgen voor je kippen

Kaatje de kip leert je hoe je voor je nieuwe kippen moet zorgen. Ze vertelt je waar je op moet letten als je kippen uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je kippen zich snel thuis zullen voelen.

Bekijk het hier

Een kip is het begin

Kleuters samenleesboek - Een kip is het begin! (of een ei?)

Lees maar! Kleuters samenleesboeken zijn boeken die je samen leest. De één leest de eenvoudige tekst voor, de ander leest de iets moeilijkere tekst voor. Zo geniet je samen van het boek.

Bekijk het boek hier

Smartgames

Smart farmer

Smart Farmer (60 opdrachten)

De boerderijdieren in Smart farmer maken er bende van en moeten van elkaar gescheiden worden… maar de boer heeft maar 3 eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Kan jij hem helpen om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen? Kan je er voor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft?

Chicken shuffle Jr

Chicken Shuffle Jr (48 opdrachten)

Bedek de eieren!Er is heel wat gekakel op de boerderij want elke kip wil op haar eieren broeden en dat is niet zo eenvoudig.Schuif de kippen door elkaar zodat er op elk ei een kip zit.

Bekijk het hier

Thema de boerderij