Thema restaurant: pizzeria

Thema restaurant: pizzeria

Ons volgende thema is restaurant. Ik heb verschillende kaarten gemaakt om een themahoek: pizzeria te kunnen maken. Met rollenkaartjes en materiaal om je pizza te beleggen.

Thema restaurant: pizzeria

Het lijkt me leuk om een pizzeria als themahoek te maken in de klas. Veel kinderen zullen dit wel kennen van bijvoorbeeld vakantie. En met pizza’s kun je veel kanten op met beleg. Je kunt dit de kinderen dus goed zelf laten spelen.

Bekijk ook de tips voor thema eten. 

Naam restaurant

Natuurlijk moet het restaurant een naam krijgen. Laat de kinderen zelf een naam bedenken en opschrijven of stempelen.

Restaurant naam

Rollenkaarten pizzeria

Je kunt de kinderen een rollenkaart geven zodat het duidelijk is wie welke rol speelt. Je kunt de kaarten natuurlijk ook in de hoek leggen en de kinderen het zelf laten bepalen wie welke rol heeft.

Rolkaarten pizzeria

Pizza maken

De pizza maken is natuurlijk de belangrijkste taak. Print de pizza’s en beleg uit en laat de kinderen de pizza’s beleggen. Het is handig om het beleg van tevoren te bespreken, zodat ze weten wat er op de pizza gaat. Je kunt er ook een prijskaart bij maken om de prijzen van het beleg aan te geven. De kinderen kunnen natuurlijk ook zelf het beleg tekenen op de pizza.

Pizza maken

Pizza betalen

Natuurlijk moet er ook betaald worden voor de pizza. Ik maakte kaarten met geldbedragen erop, zodat de kinderen kunnen kiezen wat ze erop willen en zo betalen voor hun pizza. Ik heb kaarten met verschillende bedragen gemaakt en ook met het geldbedrag in munten afgebeeld, of in cijfers. Zo kun je (of de kinderen zelf) differentiëren. Ik heb er ook geld bij gedaan dat je kunt afdrukken, zodat de kinderen daarmee kunnen betalen.

Betaling pizza

download de betaling

Je kunt ook het bord gebruiken van de tekening afmaken.