Thema vervoer bingo

Thema vervoer bingo

Ik heb een thema vervoer bingo gemaakt die goed past bij Kinderboekenweek 2019 waar het draait om reizen en vervoersmiddelen.

Ik heb de thema vervoer bingo speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek 2019 waar het onderwerp vervoer en reizen is. Je kunt het inzetten als leuk tussendoortje, maar voor de kleuters ook als woordenschatoefening. Het past ook goed bij thema verkeer.

Thema vervoer bingo

Knip alle rode kaartjes uit en stop ze in een hoge hoed (als je die hebt), een muts, een doos of iets anders. Geef elk kind een bingokaart. Ik heb tien verschillende kaarten gemaakt, die kun je kopiëren. Sommige kinderen hebben dan dezelfde kaart, dat is niet erg. Elk kind heeft ook een potlood, een stift of een stempel. Bedenk ook een prijsje voor als de kaart vol is. Bijvoorbeeld een kaartje, een sticker, en/of om in de trant van de Kinderboekenweek te blijven: het mag iets vertellen over het lievelingsboek.

Thema vervoer bingo spelen

Je husselt de rode kaartjes en trekt er één. Je benoemt het plaatje en laat het goed aan de kinderen zien. De kinderen met dat plaatje op hun kaart, strepen het plaatje door. Bij een volle kaart roept het kind hard: “BINGO!” en jij controleert dan of het goed is. Handig om de getrokken kaartjes op een mooi rijtje op de tafel of je bureau te leggen dus. Bij een goede bingo: liedje zingen of vertellen over een boek die ze niet zo leuk vonden en waarom dan niet.

Download

Download het bestand met thema vervoer bingo:

Thema vervoer bingo

Download

Bekijk meer spelletjes in thema vervoer bij klasvanjuflinda.nl