Thematafel thema trouwen

Thematafel thema trouwen

Vier jaar geleden trouwde ik (ook) op school met mijn grote liefde. Wat had ik toen graag dit materiaal willen hebben om een thematafel mee te maken! Ook leuk voor thuis als je als ouders gaat trouwen. Thematafel thema trouwen

Vier jaar geleden trouwde ik met mijn man nogmaals op school. Het was een groot feest inclusief de directeur als ambtenaar van de burgerlijke stand, kinderen als getuige, bruidsjonker en bruidsmeisje en een ringenbrenger. Een moeder die mijn haar en make-up verzorgde en een moeder die de bruidstaart maakte voor de klas.

Lees ook: BLOG: GETROUWD OP SCHOOL

Thema trouwen

Natuurlijk koppelden we meteen het thema trouwen aan de bruiloft. Dit werd het thema voor alle vier de kleuterklassen tegelijk. De kinderen vonden het magisch! We deden leuke activiteiten en hebben veel over de bruiloft gesproken. Veel kinderen hadden het jaren erna nog steeds erover.

Lees ook: THEMA TROUWEN: LESTIPS BIJ DE DOELEN

Thematafel thema trouwen

Van PLAYMOBIL kreeg ik de themaset De Bruiloft. Ik kreeg twee verschillende speelsets, zodat kinderen de grote dag kunnen naspelen.

Ik kreeg een set van de bruiloft zelf en een set met een bruidsjonker en bruidsmeisje. Bij de grote set zit een fotograaf die de mooie dag vast kan leggen. Ook is er een ambtenaar van de burgerlijke stand bij die het echtpaar kan trouwen.

Wat vind ik?

PLAYMOBIL heeft erg mooi materiaal dat jarenlang goed blijft. Ik vind het erg leuk dat ze deze set hebben uitgebracht, want vrijwel elk kind maakt wel eens een huwelijk mee in zijn leven. Ze kunnen het gebeuren goed naspelen in rollenspel en het zo verwerken.

Het is uitgewerkt tot in de kleinste details. Dat is goed te zien aan bijvoorbeeld de bloemetjes aan de boom en aan het prieel. Het is dan ook best wat werk om op te bouwen, maar dan heb je wel wat! Het ziet er prachtig uit!

En onze peuterzoon vond het ook heel leuk om mee te spelen! Hij vond het leuk om de jurk aan en uit te trekken en foto’s te maken met de fotograaf. Hij ging er regelmatig goed voor zitten om lekker te spelen.

Lees ook: JUF OF MEESTER: TROUWEN OP SCHOOL

banner producten