Thuiswerkdiploma voor ouders en kinderen

Thuiswerkdiploma voor ouders en kinderen

Door Sharona. Tijdens deze tweede lockdown wordt er hard gewerkt door leerkrachten, ouders en kinderen.  Iedereen doet zijn best om in deze rare tijd alle ballen omhoog te houden. Daar verdient iedereen een compliment voor, daarom maakten wij voor jullie echte thuiswerkdiploma’s!

Thuiswerkdiploma voor ouders en kinderen

De kinderen zijn hard thuis aan het werk en we hopen met zijn allen dat we ze vanaf 9 februari weer op school kunnen verwelkomen. Je kunt ze dan een thuiswerkdiploma uitreiken, maar je kunt er ook voor kiezen om ze deze week een thuiswerkdiploma te mailen/te bezorgen/toe te voegen aan de nieuwe huiswerkpakketjes. Om zo de kinderen nog meer te motiveren hun best te blijven doen. Maar ook om de ouders een hart onder de riem te steken. Want naast alle gewone ballen die ze normaal al in de lucht moeten houden, is er met het thuisonderwijs een flinke bal bij gekomen.

Verschillende thuiswerkdiploma’s

Kinderen

Kinderen

Je kunt ervoor kiezen de kinderen een thuiswerkdiploma te geven in kleur, maar je kunt ook gaan voor een zwart-witte kleurplaat versie. Waarbij de kinderen zelf nog hun diploma kunnen kleuren.

Thuiswerkdiploma geschreven vanuit de leerkracht

De diploma’s zijn expres dubbel gemaakt. Geschreven vanuit één leerkracht, maar ook vanuit twee, voor het geval je een duo-collega hebt. Zo kunnen jullie samen het thuiswerkdiploma uitreiken aan de kinderen of ouders.
ouders

Thuiswerkdiploma voor ouders

Ook de thuiswerkdiploma’s voor de ouders zijn dubbel gemaakt. Het verschil zit hem in een diploma voor ouders en een diploma voor een ouder.
Dit verschil heb ik bewust gemaakt. Voor een andere blog over hoe om te gaan met het verlies van een ouder in je klas (waar jullie binnenkort meer over kunnen lezen) sprak ik een ouder die er sinds het overlijden van haar partner alleen voor stond. Het deed haar pijn als ze brieven vanuit bijvoorbeeld school kreeg waarop gesproken werd over ouders. Het gemis aan haar partner voelde zij zo iedere keer weer en ze voelde zich niet gezien als alleenstaande ouder.
Voor mij was dat een eye-opener en daarom paste ik de diploma’s aan. Op deze manier kun je er voor kiezen om ouders die er om de een of andere reden alleen voor staan, een diploma voor hen alleen te geven.  Zodat zij zich gehoord en gezien voelen.
Leerkracht

Juffen en meesters

En wil je graag de juf/meester van je zoon/dochter in het zonnetje zetten? Ook voor hen maakte wij een diploma.
Want deze creatieve duizendpoten, doen het toch maar mooi weer voor ons!
De diploma’s zijn gemaakt in Canva, met afbeeldingen van I-clipart.